Älskade Majdagar

Vi har haft väldigt mysiga dagar med LillMannen, men samtidigt är det nog skönt för både oss, LillMannen och LillaStorasyrran att LillaStorasyrran kommer hem idag. Farsgubben har varit en räddande ängel och hämtat LillMannen igårmorgon och imorse och kört honom till förskolan. I måndags körde vi honom själv, för då skulle vi till skolan, men igår och idag har vi självstudier hemma och då är det skönt att inte få extra hjälp av LillMannen.  (null)

(null)

Morgonmys med Buskatten är ett måste efter vällingen, om man frågar LillMannen!


I måndags tog vi en kvällspromenad för att få LillMannen att somna, vi passade på att gå ner och mata ankorna. Det var bara det lilla problemet att alla ankorna var bortskrämda av massa studenter som hade studentfest ute på udden, precis vid ankorna. Det är studentvecka i Lillstaden och fulla studenter springer omkring lite överallt. En liten anka kom fram till oss, och femton måsar… vi chansade dock på att honorna ligger och ruvar ägg just nu också.

  (null)


(null)

(null)


Så fort ankan fått sina mackor och vi börjat traska hemåt så la sig LillMannen ner och somnade nästan direkt. När vi kom hem så höll de på att lägga asfalt på vår gata, det dönade och lät så att hela huset skakade. LillMannen vaknade såklart och de slutade inte med asfalteringne förens vid kvart-i-tio… en arg Bondmora skrev ett meddelande till företaget som la asfalten… runt halv-elva somnade LillMannen, lagom härligt…

 

Igår åkte vi ut till Drömgården. LillMannen skulle få springa av sig och vi skulle fixa lite i trädgården. LillMannen packade och bar sin väska helt själv, älskade lilla unge med (lite stor) ryggsäck och keps…

  (null)


(null)


LillMannen hjälpte till på sitt eget lilla vis… väldigt hjälpsam, men ack så mycket tokigheter det blir när han är med. Det är nog dubbelt så roligt när Lillmannen är med, men det tar nog trippelt så lång tid…

  (null)


(null)


(null)


Den nya Blomrabatten har verkligen tagit sig. Gladiolerna växer så det knakar! Man kan nästan se hur de växer bara genom att kolla på dem.

  (null)


(null)


Det var ju så många blommor på våra bärbuskar – och nu har det till och med kommit bär! På vår JätteJordgubbsPlanta så har det kommit en jordgubbe! Alldeles grön, men en jordgubbe är alltid en jordgubbe – tänk så gott det kommer bli.

  (null)


Imorse kom Farsgubben och hämtade LillMannen, Drömmannen är nu och kör med körskolan och jag dricker morgonkaffet i lugn och ro – jissus amalia så skönt och bra man kan ha det en onsdagmorgon. Dock ska vi hinna med en lång pluggsession, vi har inlämning nästa söndag och det bästa är att vi kan plugga och hjälpas åt tillsammans. Vi ska även försöka hinna med en tur till byggaffären och köpa en paviljong, några kaprifolier och möjligtvis en cykel – ni hör ju! Alltid är det något.