Stök, bök, återbruk och odling

Denna veckan har gått av i rasande fart. I skolan har det börjar rulla på som vanligt och min plats är alltid lika stökig. 

(null)

Jag förstår inte hur jag kan få det så rackans stökigt på så kort tid. Att packa upp-och-ner allt går snabbt, men det ser så attans stökigt ut... jag fick nog den finaste komplimangen av alla idag. Läraren sa till mig att det är så fint att jag sitter och läser en bok innan föreläsningen börjar och på rasten, medan mina klasskompisar sitter med mobilen. Jag blev så glad och tog det verkligen som en komplimang. 

Idag blev det lax till kvällsmat. Gjord med pastasåsen som blev över sedan igår. Vi kokade för mycket potatis, så den får bli potatismos till falukorven imorgon. 
(null)

Jag älskar återbruk i alla dess former och detta, med att ingen mat får gå till spillo är något jag verkligen försöker tänka på. Med en FinMamma och LillaStorasyster som är hemkunskapslärare är detta mer ett inlärt beteende än ett återbruk, men jag tycker det är så viktigt att tänka på detta, ur alla aspekter. 

Något som mer ligger mig varmt om hjärtat är odling. I förra veckan hade odla.nu rabatt på alla deras fröer. Så jag klickade hem en hel drös. 

(null)

Ett sånt här kuvert är bättre än alla lönekuvert i världen. Jissus Amalia vad det kliar i fingrarna nu! På söndag åker fröerna i jord!

(null)

Tre olika chilisorter, Drömmannen har fått en dille på chili och jag hindrar verkligen inte honom. Att mitt odla-intresse har smitttvlher på honom är jag bara oerhört glad och tacksam över. 

Gula (Drömmannens favoritfärg) bondbönor, kronärtskocka (en av mina favoriter), grönkål (något jag verkligen ÄLSKAR), mixfärgade rädisor i rosa, gult, lila och rött, mixfärgade aubergine i grön, brun, lila, rosa, vitt och svart, minimajs som ska torkas till popcorn och romanescokål. Jag älskar verkligen kål, hur svårt det än anses vara att odla det, på-grund-av skadedjuren, så är det en så lyckosam grönsak att odla. Som jag längtar tills vårvärme, trädgården och grönsakslandet  nu!