Nytt år

Tänk att vi redan har tjugohundraarton! Hur hände det!? Så snabbt allt gått... 

Min nyårsafton började klockan 7 på jobbet! Det var bara en brukare inne, så vi hade lite egentid och åkte hem till mig och Drömmannen och spelade tv-spel. Väldigt uppskattat och det var så kul att se brukaren så glad. 

Jag gick av jobbpasset vid fem och sen var det snabba puckar som gällde, klockan sex skulle vi vara på nyårsfirande hos goda vänner. 
(null)

Vi hann bli festfina och traskade hem till våra vänner. Där väntade rosa fördrinkar och massa skratt. 
(null)

SuperVännens syster var på plats med sin två månader gamla guldklimp. 
(null)

Om jag inte var bebissjuk innan så blev jah definitivt det nu. De luktar så gott och han var så söt. 
Efter en god middag så slog klockan tolv och raketerna haglade över LillStaden. 
(null)

(null)

Drömmannen och jag delade på ett äpple, en nyårstradition från hans familj. Delar man på ert äpple så får man tur och god hälsa. 
Den goda hälsan hade vi verkligen behövt. Vi har en dålig vana att vara sjuka på nyårsafton, förra året var det jag som hade maginfluensa, vilket i-och-för-sig Drömmannen fick lite senare han med, i år var det Drömmannens tur med en brakförkylning. Feber, snorig och hosta. Så fort raketerna nästan slutat smälla smög vi hemmåt och låg i sängen innan klockan var halv ett. 
(null)

Idag har vi däremot spenderat nyårsdagen precis så som man ska göra. Vi har gjort ingenting och lite till ingenting. Eller jag har bytt tavla, på månadstavlan. 
(null)

(null)

(null)

December är över och januari tar vid. Tänk va fina månader vi har egentligen, synd bara att de inte är lila mycket snö här som på månadstavlan... 

Drömmannen har sovit till och från på soffan och filmerna har avlöpt varandra i rasande fart för min del. 
(null)

I eftermiddags såg vi den nya Beck filmen, tusan så bra var den. Och efter det började jag med kvällsmaten. Drömmannen fick sova vidare på soffan medan jag fixade. 
(null)

En hummer och en kniv. 
(null)

 Delad på mitten och rensad. 
(null)

En hummer till mig och en till Drömmannen. 
Sen smälte jag smör, finhackade fyra vitlöksklyftor, gräslök och en halv gullök. Det fick fräsa till tillsammans med lite hummerskal och ännu mer smör. En fiskbuljongtärning åkte i, ännu lite mer smör och några körsbärstomater och en liten skvätt tomatpuré. Citronpeppar, chili och dill och hummerköttet. 
(null)

Jag la tillbaka röran i hummerskalen, på med ost och in i ugnen. 
(null)

Herrejössanes så gott det blev! Det var kanske lite mycket med en hel hummer var, men lite får man lyxa till det på självaste nyårsafton. 
Vi drack inget mousserande igår, så flaskan korkades upp ikväll istället. 
(null)

Så här kan vi nog summera vår kväll. Skålandes i cava och en hostande Drömman... usch det är inte kul att se honom så här. Han är ju aldrig sjuk? Alltid frisk, alltid glad och alltid hungrig.. men nu, raka motsatsen. 

Huvudrätten var Goelaxen, den med fetaoströra, den slank ner bra innan vi sjönk ner i soffan till Agnetas Nyårskarameller. 

2017 var ett bra år, på många sätt. Det var precis som en berg-och-dalbana, det gick både upp och ner, precis som livet gör. Nu har vi ett nytt år att se framemot och det bästa är att jag får spendera det med honom. Min Drömman. Alla dagar, alla år. Som jag älskar honom och jag är evigt tacksam att det är just han som orkar stå ut med mig, mina tokiga idéer och humör. Jag älskar honom mer än igår, mindre än imorgon. 
(null)