Jobbhelg och omställning

Jobberhelgerna går inte av för så mycket annat än just jobb. 
Lördagspasset varade från 7-21, när jag kom hem så var lägenheten tom, så väl som på Buskatten. Drömmannen hade begett sig till våra vänner för lördagsmys. Min tanke var att gå hem till dem jag med, men när jah fixk höra att de kollade på skräckfilm så stannade jag hem, för jag var verkligen så ofantligt trött. 
För klockan ringde tidigt i söndags med, men tröttheten satt fortfarande i. Klockan 7 skulle jag börja jobba, 06:49 gick jag upp... efter jobbpasset som slutade vid 16 så åkte vi direkt hem till mina svärföräldrar. Drömmannens morfar fyllde 81 och det skulle firas. När vi kom hem så såg jag tio minuter av handbollsfinaler, sen somnade jag. 

Igår flyttade LillMannen hit. LillaStorasyrran har begett sig långt upp i norr för en av de sista veckorna på sin utbildning. Då flyttar LillMannen hem till oss. 
(null)

(null)

Det är en sådan omställning för två mentalt 60+are att få en två-och-snart-halvåring på livet. Vi härdar ut genom att sova när han sover. Jag vet dock redan nu att det kommer vara tomt när LillMannen åker hem på torsdag... 

Hjärteroten fylls

Nu när snön är här på riktigt är det något man måste utnyttja! Våra härliga vänner bjöd hem oss till sitt nya hus och en promenad ner till sjön. Vädret var verkligen på vår sida och det knarrade så skönt under fötterna när vi började spatsera ner till sjön. 
Det vi trodde skulle bli en härlig liten promenad visade sig bli en tur på tre-och-en-halv kilometer på oupptrampade stigar med mycket snö. Att vi sedan var påpälsade ut i fingerspetsarna hjälpte inte den långa promenaden. 
(null)

(null)

Det var backigt och så tungt vid vissa ställen att jag önskade att vi hade med en pulka. 
(null)

Men naturen var så härlig, så tyst, kallt och knarrandet gjorde det så himla mysigt!
När vi kom fram till sjön så var det verkligen mödan lönt!
(null)

Havet var alldeles stilla, isigt och jättefint. 
Pojkarna gjorde fint åt oss och började grilla.
(null)

(null)

Det är inte många söndagar som man spenderar bättre än denna! Lugnet, ingen stress, tystnaden, naturen och härliga vänner är allt man behöver! Söndagar som denna sparas väldigt nära och länge i hjärteroten. 

När vi kom hem så tinade vi upp oss i badkaret. Vi fick badbomber i julklapp och denna var ju alldeles för söt.
(null)

Det var nästan så jag inte ville släppa i den i vattnet. Men det var ett väldigt välbehövt och efterlängtat bad. 

Idag var vi iväg och köpte en ny leksak. Jag har fått en sådan städmani (eller så har den bara blivit lite värre än innan) så vi åkte och köpte en ångmaskin. 

(null)

 Även här var Buskatten till extra själv, men så fort ångmaskinen väl startade så var hon snabbt borta. 
(null)

Usch så skitit vi har haft det här hemma tidigare. Det ska verkligen bli ändring på det nu! Detta var nog det bästa köp jag gjort detta året, våra mattor blev verkligen jättefina och rena och golvet ländes direkt mycket fräschare. 

Annars har det för det mesta sett ut så här, 
(null)

Drömmannen pluggandes vid skrivbordet och jag lever mig in i 1700-talets Skottland och varje vaken stund läser jag om den episka kärlekssagan. Underbara bok, jag vill aldrig att du ska ta slut, som tur är så har jag åtta böcker till när denna är slut. Även denna bok får sätta sig fast i hjärteroten. 

Ledig helg och världens bästa dag

Fredagar är bland de bästa dagarna, men just fredagen igår måste ändå varit den bästa, eller i-alla-fall den 19 januari - popcornens dag! 

Vi firade med att micra en majskolv!

(null)

(null)

(null)

En majskolv i micron och vips så hade vi finfina popcorn! 
(null)

(null)

Så himla rolig och god grej! 

Inatt så kom verkligen vintern på riktigt, den vi väntat på sen några dagar innan julafton och just idag hade jag, FinMamman och LillaStorasyrran planerat in ett besök till Ikea. 
(null)

Drömlika vägar och allt är så ljust och fint! Det är det bästa med snön. Det tog längre tid än planerat att köra till Ikea, men några kvalitetstimmar i bilen med två av mina favoritmänniskor gjorde resan mycket kortare.

Som vanligt på Ikea kom jag inte billigt undan... men sakerna jag köpte var nödvändigt. Drömmannen var lagom glad när jag kom hem och hela familjen hjälptes åt att bygga.  


(null)

Nästan i-all-fall. Buskatten blev snabbt utestängd för hon stjälpte mer än hon hjälpte. 
(null)

(null)

(null)

Ett skrivbord var det jag köpte, en sekretär. Jag har så länge längtat efter ett ställe där jag kan sitta och plugga utan att bli störd av tv-n eller något annat. Detta är verkligen guldvärt! Den finfina stolen är Farsgubbens farfars gamla stol, som blev pricken över i:et. Ett fårskinn på dynan så Buskatten håller sina sylvassa små klor borta och det blev en perfekt skrivbordsstol! 

Ikväll har Drömmannen och jag, tillsammans med FinMamman, Farsgubben och LillaStorasyrran varit på en libanesisk restaurang i LillStaden. 
(null)

(null)

Så gott och så himla intressanta smaker och det bästa var att de kunde fixa alla bröden glutenfria till mig. Jag som hatar min sjukdom och tycker inte om att prata om den, men när jag blir så väl bemött så borde hela världen få veta vilken fantastisk restaurang som fixar så fint till mig - och alla andra glutenintoleranter.  Maten var fantastik och sällskapet också, alla lediga lördagar borde spenderas med människor man älskar i lugn och ro. 
Visa fler inlägg