Tacksamhet över vardagen

Veckorna springer iväg - tänk att det snart gått SEX veckor på detta året! Vart tar veckorna vägen? Men veckorna kommer och veckorna går och jag känner mig så otroligt tacksam över så mycket!

Jag jobbar... 
(null)

I måndags hade vi Allsång för alla brukare i kommunen. Vi sjunger tillsammans, vissa sjunger solo, andra vill sjunga i kör, brukarna väljer låtar, vissa läser egenskrivna dikter, jag spelar och det viktigaste av allt, vi umgås, träffas, pratar och självklart så fikar vi. Just denna delen i mitt ny-gamm-jobb känns lite extra betydelsefull. Genom att vi har dessa allsånger så får brukarna en möjlighet att umgås, att träffas - och detta är jag en del av! Jag har fått träffa och lära känna en så stor del av människorna i kommunen med en funktionsnedsättning och deras personal och jag har lärt mig så mycket av dem allihopa. Det är en riktigt guldgruva att få träffa dessa härliga människorna och jag är så tacksam för vartenda ett av dessa möten och allsånger!

Jag städar, fixar och plockar i ordning...
(null)

Jag borstar min Klippanfilt fri från massa noppor och ull. Jag har lyxen över att äga en ullfilt som måste kammas och att jag har tiden till att faltiskt göra det, mellan alla andra saker, ser jag som en lyxgrej att ha TID att göra. Klumpen som jag har i handen slängde jag ut till fåglarna, det kommer bli perfekt till att bygga fågelbon! 
(null)

Jag har möjlighet att snitta om och byta vatten på blombuketterna som jag har råd att köpa varannan fredag (de helgerna vi jobbar så köper jag inte blommor för då får vi inte njuta av dem) - snittaren som jag använder är nog den bästa uppfinningen som gör att mina blommor håller sig fina i VECKOR! Visst, vissa blommor får man plocka bort, men genom att ge dem ett nytt snitt och en fin, färsk yta så håller blommorna längre. 

Jag kör till skolan...
(null)

I bilen som man måste skrapa bilrutorna på insidan... men är samtidigt tacksam över att vi faltiskt har en bil som tar oss till olika ställen - fastän vi nu bestämt oss för att lesea eller köpa en ny bil. 

Jag lagar mat... 
(null)

Och fastän jag ibland är missnöjd har jag en älskad Drömman som alltid säger att maten jag lagar är god! Vägen till hans hjärta går verkligen genom magen. Att köttet i kvällens gulasch sedan är närproducerad, styckad av Farsgubben och finputsad av FinMamman är rent av LYXIGT! Att få äta svenskt, närproducerat kött - en vanlig torsdag är ren tacksamhet som jag måste börja tänka på. Det är en lyxvara som jag tar förgivet 

Men jag sitter nog ändå mest här...
(null)

Vid fina, fina pluggplatsen och sköna, sköna gammstolen! Jag har möjligheten att utbilda mig till mitt Drömjobb - lågstadielärare. 

Allt detta är min vardag och att jag får spendera den med Drömmannen, min fantastiska familj, mina underbara vänner och alla mina drömmar är jag så otroligt, evigt, jätte-tacksam över!