Sanering och slut på vintern

Hur underbart livet med en två-och-snart-halvåring än är, så älskar jag förskolor lite mer efter en heldag hemma med honom. 
Vi försöker göra så roliga saker som möjligt och även fast vi inte har LillMannen-anpassat lägenheten något (ljuslyktor, fotogenlampor och porslinsfigurer står där de alltid stått) så vet han vad han får göra och inte. Väldans klok liten pojk. 
(null)

(null)

Vi badar och äter mellanmål. Tomat och chèvre är LillMannens laster i livet - och godiiis. Men godis har vi inget hemma, så tomater får allt duga, vilket det gör. Med råge! 

(null)

Drömmannen och jag är båda Nyhetsmorgonsnördar och LillMannen får så snällt kolla på det med oss, när han inte leker med sina dinosaurier och tåget. Saften förvandlades till kaffe, för barn gör inte som vi säger, utan som vi gör. Det märktes tydligt imorse när vi skulle köra till förskolan..
(null)

(null)

Han skulle använda skohornet - precis som vi gör. Han skulle ha sin "telefon" och nycklarna - precis som jag alltid frågar efter innan vi lämnar lägenheten. Älskade lilla unge, han är så snabb på att snappa upp saker och ting. 

Jag har en mani av att vilja ha det fint och rent hemma, jag hatar stök, men detta stöket älskar jag.
(null)

(null)

(null)

Städstöket. Vi lämnade LillMannen på förskolan, som för övrigt är det värsta jag vet... han sitter som en igel på mig, personalen får dra honom från halsen på mig och sen gallskriker han. Det var sååå fruktansvärt jobbigt och lika nära att jag släppte allt och tog tillbaka LillMannen till min famn... men jag har själv varit personalen som tar barnet och jag vet att han snart skulle sluta skrika och ha det bäst på sin fina förskola! 
Men när vi kom hem, då började vi sanera efter en två-och-snart-halvåring. Hela lägenheten fick sig en omgång med en extra saneringstwist. 

Ny månad betyder att månadstavlan ska byta motiv. 
(null)

Och det innebär även att vinterporslinet byts ut mot den vanliga vardagsservisen och Elsa Beskow. (null)

Nydiskat och färdigt för att flytta in i vitrinskåpet och imorgon äter vi frukost i Elsa Beskow igen - som jag längtat!