Fredagslycka

Frukosten åt vi i älskade Elsa Beskow-porslinet. Hur mycket jag än älskar min vinterservis så är vardagen med Elsa Beskow väldigt bra. 
(null)

Jag hade flelösning på skolan, 10-13. En så konstig tid och jag var inte alls motiverad tills min nya föreläsare började prata. Vi diskuterade språk, dialekter och språkhistoria och det var så himla intressant att jag satt som förbluffad i tre timmar som kändes som tre minuter. Min föreläsare pratar TOLV språk, däribland svenska, arabiska, rumänska, isländska, svenska, danska och älvdalska. Han flyttade till Sverige som 25åring från Israel och pratade flytande svenska!! Så otroligt häftigt, helt förbluffad över hans språkkunskaper och självklart avundsjuk. 

Efter föreläsningen åkte jag och FinMamman för att hämta StorTjejen A. Vi skulle gå på fik och där mötte Farsgubben upp oss. 
(null)

(null)

Så härlig fredagseftermiddag! Kaffe, en macka och samtal mellan högt och lågt, från en snart-sextio-åring till en snart-tio-åring. 

Jag gick hem från LillStaden, gick inom blomsteraffären och köpte fredagsbuketten. Lyckan blev total när jag hittade en liten bunt med Ranukler. Ranukler är min favoritblomma, den är så fin och i så många lager. 
(null)

Jag komprimerade bunten med några eucalyptusgrenar och vips så hade jag den härligaste och färggladaste fredagsbuketten på länge! 

Jag kom hem med händerna fulla, CatLadyn hade sytt en ny kattbädd till Buskatten. Vi fick tillbaka våra sängkläder och Buskatten en ny säng. 
(null)

Alla nöjda! Det är andra kattbädden som CatLadyn sytt och Buskatten älskar dem, enda hon sover i!

Jag hoppade i LillaMormors förkläde och började fixa kvällsmat, en ny laxrätt stod på menyn. 
(null)

(null)

Tina lax, häll på massa citronsaft, salt och peppar. Blanda kokta rödbetor, röda äpplen, citronsaft, citronskal, olivolja, salt och peppar i en bunke. Fördela över laxen och in med det i ugnen på 225 grader i tio minuter. Blanda grönkål med olivolja och plocka ut ungsformen efter tio minuter, lägg på lite grönkål på laxröran. Resten av grönkålen kan man lägga på en plåt med lite olja och salt så blir det grönkålschips! 5-10 minuter i ugnen och vips så är maten klar! Till detta serveras en pepparrotskräm (pepparrotsvisp, creme fraiche, salt och peppar) - såååå gott! 

(null)

(null)

Till detta drack vi ett rött vin som Drömmanenn hittat på jobbet, som skulle passa utmärkt till lax. Jag gillar inte vitt vin, så enligt mig passar rött vin till allt! 

Grönkålschipsen åt jag upp själv, Drömmannen fick inte ett enda... 
(null)

En stoooor skål blev det och jag klämde hela! Grönkål älskar jag nästan lika mycket som Drömmannen. 

Detta var en av de bästa fredagarna i mannaminne, en fredag som stannar kvar i hjärteroten, utan krav och precis som jag vill ha det - fredagslycka!