Påsk i dagarna tre och lite bröllop!

Vilken påsk vi haft! 
Det blir alltid vad man gör det till och denna har verkligen blivit en av det bästa! Så mycket kärlek och familj så det nästan spricker! 
Vi började påskfirandet i torsdags, Drömmannen och jag.
(null)

Potatisgratäng med torsk, pepparrot och ägg - riktigt påskigt!

(null)

Vi lyxade till det lite extra med chokladfondue med jordgubbar, banan och apelsin! Banan har jag så starkt förknippat med medicin jag tog som barn, så det kommer inte i närheten av mig, men Drömmannen åt för glatta förtjusningen. 
I fredags for vi till Svärföräldrarna för Lammiddag - finnemang gott! 
Igår firade vi påskordenrligt på Drömgården med helahalva min familj. LillaStorasyrran har furit till huvudstaden, så den delen av familjen saknades. 
(null)

(null)

(null)

Vi började med att måla ägg, ska man ha ett kokt ägg, får man måla det själv, förutom om man heter FinMamman och Faragubben, för då får man barnbarns-målade ägg. 
(null)

StorMannen E och jag blev klara först, så vi gick ut och plockade Vintergäck som fick pryda bordet. Det var ju nästan som magi, tyckte han, att när vi kom tillbaka så hade blommorna slagit ut!? - tänk så enkelt, magi va! Inte massa naturfenomen och värmeskillnader, utan ren och skär magi.
(null)

FinMammans tupp, som hon gjort i Förskoleklass hade värmt en massa påskägg till alla snälla barn... vissa snällare än andra! 
(null)

Två bamseägg lyckades Drömmannen och jag få - vilken lycka sen!
(null)

En extremt passande torkhandduk till Öl-mannen. 

(null)

Parfymen jag suktat efter så länge till mig! 
(null)

Och såssnipan till Mormorservisen! 
Påsken är till för familjen, men jag skulle ljuga om jag sa att det inte värmde lite extra gott i hjärtat när jag öppnade presenterna. Evigt tacksam över att jag har haft den barndom jag hade, att få lyxen att få presenter till påsk och äta gudomligt god mat!
(null)

(null)

FinMamman dukade upp buffébordet och framförallt solbrödet! 
(null)

FinMammans solbröd är en klassiker på vårt påskbord! 
(null)

Till årets påskbord serverades familjen Parneviks Red. Enkelt och lättdrucket - himla tur jag och Drömmannen bestämde oss för att sova över, för FinMamman, Svägerskan och jag delade nästan på hela flaskan när kvällen vart slut. 
(null)

(null)

(null)

Vi är lite familjen Hajkon-Tajkon, alltid i rörelse. Suddiga bilder betyder att vi haft kul!

(null)

(null)

(null)

Till efterrätt hade jag gjort hallon-och-vitchoklad-muffins - tusan så gott! 
Idag snöar det, eller det vräääker ner... vi ska snart till svärisligan och äta påskbord där, känns lite som julen, maten tar aldrig slut! 

Vi har kommit några steg närmare bröllopet. Imorse fick jag prova slöjan som Farsgubben köpt som "familje"slöja till bröllopen. Götapetter så fin den var! Som det ser ut nu... så står jag brud hösten 2020!! 
(null)

Planeringen är i fullgång och det är så kul! Vi höll på med gästlistan innan och fram till nu har jag suttit och fått huvudbry över inbjudningskort... över två år till hösten 2020, men det gäller att vara ute i god tid! /planeringsfanatikern!