JätteRomantiskaStorstan dag 3 och 4

Vi är hemma! Hemma i vår lägenhet, i vår Lillstaden, tillbaka till vår vår och tillbaka till vår Buskatt.

Vi flög från JätteRomantiskaStorstan vid lunchtid, så runt fem-tiden satte vi nyckeln in till vår lägenhet.

 

Igår var vi hemma så sent så det fanns inte en chans att skriva om allt roligt vi gjorde.

Vi började dagen med att äta frukost tillsammans – hela Jättefamiljen. StorTjejen A och StorMannen E var överlyckliga och berättade allt roligt de hittat på när de var på Disneyland.

Vi packade ihop oss och drog till Quasimodo-kyrkan – hela JätteFamiljen. StorMannen E hade kalaskoll på det mesta, vi skulle gå över den största bron över floden, det tog hundra år för kyrkan att byggas.. – jag blev så impad av denna "lilla" femåring som kunde berätta så mycket för mig, en blivande lågstadielärare som hade noll-koll-chokladboll!

Vi gick vid boklådorna och bara strosade och njöt. Drömmannen och jag köpte en fin målning som vi ska sätta upp här hemma.

  (null)


(null)


(null)


(null)


(null)

Kön var inte så väldans lång in till Quasimodo-kyrkan, så vi gick in i den svala kyrkan och bara njöt, alla dessa glasmålningar är fantastiska.

(null)

(null)

Kunde inte sluta tänka på Quasimodo och Esmeralda och hur man verkligen känner igen kyrkan även i filmen…

  (null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)

Även duvorna var överallt, de hade även byggt bo i stenfigurerna – precis som i filmen!

  (null)


De båtvana i familjen ville ta en tur på floden, vilket var helt okej med mig, så länge jag slapp åka! Istället strosade jag och Drömmannen runt och njöt av vackra byggnader och boklådor samt en liten öl och en mojito.

  (null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


När de andra åkt klart båtturen åkte vi till hotellet igen, igårkväll var The-Grand-Night. Middag i JätteTornet. Vi åkte taxi dit, åkte i tunneln där Prinsessan Diana dog, ett stort torg med vackra byggnader och helt plötsligt tornade sig JätteTornet upp sig framför oss.

  (null)


(null)


(null)

Vi gick runt och väntade på att restaurangen skulle öppna och bara njöt. StorMannen E förvandlades till en uppslagsbok och berättade allt om Gustav Eiffel och när han levde, när han byggde tornet och massa annat – återigen blev jag mäkta imponerad av denna Mannen…

GrabbarnaGrus lekte

(null)

(null)

(null)

Fina FinMamman och Farsgubben – tack för denna resan!

(null)


Min bästa vän och syster, som jag älskar dig!

(null)

 

Vi åkte upp till första våningen och vilken utsikt! Så vackert, jag, Storebroden och Farsgubben är extremt rädd för höjder, men höll vi oss bara till kanten så gick det bra. Drömmannen fick äran att ta alla fotografier på utsikten, så jag slapp.

  (null)

(null)

(null)

Fantastisk god mat, förrätt, huvudrätt och efterrätt.  (null)


(null)


(null)


(null)

Trots min höjdrädsla så begav sig jag, Drömmannen, FinMamman, StorTjejen A, StorMannen E och SkidSvägerskan högst upp i tornet… Herregud så högt upp.

(null)

  (null)

(null)


Kvällen avslutades där högt uppe, tillsammans med några av de jag tycker om mest i hela världen. Tillsammans med min Drömman.  (null)


Vilken fantastisk resa vi haft. Hela familjen med elva olika viljor och personligheter. Fyra fantastiska dagar, men hur skönt det än var att komma hem så är det inte mycket som slår att komma hem till vardagen igen – älskade vardag!