Trädgårdsrensning och stolsmålning

Idag har vi haft en heldag på Drömgården. Det vi länge skjutit framför oss kände vi att vi nu var tvungna att ta tag i... ogräset och upprensning efter årets skörder. 

 
Det ser inte klokt ut och jag har haft så ont i magen över att det fått gå så här långt... men nu har vi påbörjat upprensningen, vi får fortsätta imorgon... 
 
Köksstolen som vi inte ”hunnit” måla om på över ett år, fick äntligen lite färg igår! Färdig målad blev den på tre timmar... nej vi har då verkligen inte hunnit det... 

Men lika glada var vi för det! 

Vi plockade upp all potatis, morötter, betor och lök som var kvar i landen - det blev en heldel! Nu behöver vi inte köpa potatis på länge!
När vi rensat tills vi inte orkade mer så for vi hem till lägenheten. 
 
Vi gjorde lördags-lyx-middag och dukade med glasservisen och finbesticken och självklart så tände vi Lampan! 
Så himla mysigt och behagligt sken, det är nog mitt bästa impulsköp i år! 
 
Till middag blev det (egenplockad) svart-trumpetsvamp-risotto med kyckling! Så otroligt jättegott! Risotton var väldigt lättlagad. Koka upp lite mer än en liter vatten i en gryta, lägg i en grönsaksbuljongtärning och en halv svampbuljongtärning. Fräs en gullök i stekpanna, häll på lite mer än 2 dl risottoris och stek tills det blivit genomskinligt. Häll på 1,5 dl torrt vitt vin och låt koka i stekpannan tills allt vin avdunsat. Börja hälla på lite av buljongen på riset och fortsätt hälla på buljong tills riset är mjukt och all buljong är avdunsad. Vi använde inte all buljong som vi hade i grytan. När buljongen är avdunsad från riset så rör man ner valfri philadelphiaost i riset, vi tog vitlök och örter. Garnera med svampen ovanpå. Supernenkelt och supergott! Vi satt kvar i köket och diskuterade och pratade om allt mellan himmel och jord, tills jag började bli trött vid tio... 
 
Imorgon väntar en heldag igen på Drömgården, trädgårdsrensningen ska bli klar är tanken! Är dock evigt tacksam att Drömmannen har samma intresse och dröm som mig. Tackar min lyckliga stjärna varje dag för att jag hittade honom - vet inte vad jag hade gjort utan honom, älskade, fina Drömman. 

Lampan med stort L

Igår kom den äntligen! Lampan vi beställde! 

Det var lite mer knussel med den än vi tänkt, men Drömmannen fixade det lätt som en plätt. Han kan allt han! 
 
Klockan är mitt i natten, till och med över tolv, så det är inte fredag längre. 
Våra vänner väntar sitt första barn och det firades ikväll med en babyshower! Jag har precis kommit hem och ligger och väntar på att Drömmannen med ska trilla in, för Drömmannen och hans grabbar drog i väg den blivande pappan på en grabbkväll med bland annat ölprovning! 
 
 

Både babyshowern och grabbkvällen blev väldigt lyckade och de blivande föräldrarna verkade väldigt nöjda. 

När jag kom hem så var jag tvungen att tända nya lampan - och den sken så fint! Längtar tills middagen imorgon då vi ska njuta av den till fullo! 
 

Höstsol, höstskog och Farbror Höst

Ikväll tog vi oss ut i skogen igen. 

 
Det är så tyst, skönt och lugnt i skogen. Vinden som susar och fåglarna som kvittrar. Grenar som knäcks under fötterna, doften och inte ens en tillstymmelse till ett billjud. Finns inget bättre än att tanka energi i skogen en höstdag. Jag hade velat spara allt det i en burk och ta fram de där jobbiga dagarna... 
 
Planen var egentligen bara att vi skulle gå en promenad, men det var en himla tur vi hade med påsar - jissus Amalia med svamp vi hittade! 
 
Jag har aldrig sett så mycket svamp i hela mitt liv och påsen blev full i ett nafs! 
 

Tänk så lyckligt lottade vi är som har skogen runt hörnet. Att vi kan gå ut i skogen och tanka energi i den fantastiska höstsolen. Älskade Farbror Höst, försvinn aldrig! 

Visa fler inlägg