Det stora gula varuhuset!

Vilken dag det blev! Långt innan tuppen gal var vi uppe, FinMamman, LillaStorasyrran och jag. 

Massa pengar spenderades och massa fina saker inhandlades. Arbetsbyxor till Drömmannen, julklappar till alla syskonbarn, hygienartiklar, kläder och massa köksgrejer.

 

På något konstigt sätt lyckades ändå bilen bli knakfull och LillaStorasyrran fick trängas med kassar i baksätet när jag rattade bilen hemåt.

Av någon anledning går det alltid snabbare att köra hem, de tre timmarna gick som i ett. Borta bra, men hemma bäst.

 

Väl hemma så väntade min fina, älskade Drömman. Vi har knappt setts eller pratat sedan i fredags. I födelsedagspresent av LillaStorasyrran fick jag en matkasse och denna vecka passade oss utmärkt för en matkasse-vecka. Ikväll stod mozzarellagratinerade aubergine på menyn. Mumsigt gott!

 

Nu har vi packat upp alla grejer jag köpt och nu måste Drömmannen-tanken verkligen tankas, som jag saknat honom, fastän vi träffats alla dessa dagar. Det är en konstig känsla, att sakna någon som man är med varje dag, men vi har inte fått någon tillsammanstid, han och jag. Älskade Drömman. 

Två årskalasande

Idag är ingen vanlig dag, för det är LillMannen Js två årsdag, Hurra, Hurra, Hurra, Hurra! Älskade lille man, fastän du säger att du är åtta-nio år när vi frågar dig, så är du verkligen en liten gubbe i en tvåårings kropp. Allt är Nej och favoriterna är Drömmannen och Farsgubben – två riktiga gubbar.

Igår firade vi tvååringen med buller och bång. Min finaFina kollega tog två timmar av mitt jobbpass, så jag kunde åka och kalasa. Guldvärt! Han fick blåsa ut sina två ljus på tårtan och gav oss stora applåder för vår skönsång, älskade lilla MiniMan.

 

Idag har det jobbats lite till, igår gick jag fjortontusen steg och nu ligger stegräknaren på strax över femtontusen. Det är inget stilla sittande ny-gamm-jobb jag har i-alla-fall. En liten paus hade vi allt, den där finafina kollegan har visat mig en helt ny värld, rawfood glass! Fantastiskt gott och alldeles lagom portioner, nästan lite beroende framkallande. Det blir extra elegant med kaffe i plastmugg bredvid, men det är så vi jobbar. 
 
Imorgon ringer klockan ännu tidigare än vanligt, FinMamman och LillaStorasyrran kommer och plockar upp mig tidigare än tuppen. Klockan fem börjar bilen rulla mot det stora gula varuhuset i väst. 
 
 
 

Tufft, grönt och skönt

Vissa veckor är jobbigare än andra… Denna har bestått av att Lilla Mormor har fått åka in på sjukhus, vilket har tagit ganska hårt på mig… nu mår hon, tack-och-lov, äntligen bättre och svarar bra på antibiotikan, men det har ändå varit väldigt tufft.

Jag har införskaffat det galnaste till min kära svarta garderob, gröna kostymbyxor! Det är så kul med lite färg och att min färg har blivit grön, trodde jag aldrig. Grönt är verkligen skönt!  

 

I kväll så är det fredagsmys deLux med hemmagjord pizza. Blir inte mycket tillsammans-tid med Drömmannen denna helg. 

Trots udda helg så står det jobb för hela slanten på schemat… tretton timmar imorgon och tio på söndag. LillMannen J fyller år imorgon, så lite kalasande får jag allt försöka klämma in. Vi får väl se hur det går. 

Visa fler inlägg