Julmarknad och lördagslyx

Vi myste järnet på julmarknaden! Jag älskar hösten och vintern, men inte kylan... vi började dock dagen med en stadig frukost. Med den nya Elsa Beskow-skålen och de fina löparna. 
(null)

Jag älskar våra morgonrutiner, speciellt helgmorgonarna. Vi läser tidningen, pratar och njuter. Precis som det ska vara. 

FinMamman och Farsgubben kom och plockade upp oss och vi åkte ut i de djupa skogarna.  (null)

Det var knappt en kotte på vägarna, men det tiodubbla på julmarknaden. Men så mysigt, vi shoppade massor, provsmakade ännu mer och hade det hur bra som helst.  (null)

(null)

Julmarknaden ligger i ett gammalt järnbruk, så vattnet forsade på utanför - trots strålande sol så var det så mysigt, som vanligt. 

Det var så fina utställningar, min favorit var festkläderna som var gjorda i mossa.  (null)

När vi kom hem och packat upp allt, från fetaost till björksavsglögg, så ställde sig Drömmannen och gjorde glutenfria chilicheesetops. Känner mig bortskämd och lyckligt lottad på samma gång.  (null)

Till det hade vi havskräftor, kex och ost. Verkligen lördagslyx deLux! 

(null)

Chilicheesetopsen då, de var ruggigt goda! Blanda mozzarella och valfri ost med en jalapeño. Gojsa ihop det till en smet och rulla till bollar. Vispa upp en äggvita så det blir fluffigt, häll i 2dl glutenfritt mjöl, 2tsk bakpulver, 1,5 dl ljus öl och en nypa salt. Blanda ihop och lägg i mozzarellabollarna en-och-en. Rulla de nergojsade mozzarellabollarna i glutenfritt ströbröd innan fritering och vips, så är det prima ballerina, jättegoda chilicheesetops! 

Tänk va fin han är, min Drömman, ställer sig och fixar sånt här till mig... kommer aldrig någonsin kunna tacka min lyckliga stjärna tillräckligt mycket för att jag fick just min Drömman. Tacksamhet är bara förnamnet