Hemma-mys-helg

Igår efter jobbet så hade vi gäster, fin vännen och hennes karl kom på middag. Vi åt raklette, en alpisk-maträtt med smält ost, charkuterier och kokt potatis. Så himla enkelt, men så fruktansvärt gott. 
 
(null)
 
(null)
 
Man smälter osten i små skålar under den stora järnplattan, ovan på järnplattan så steker man charkuterierna. Plockmat när den är som bäst. 
 
Men det bästa med gäster, är ju rester! Det blev en lyx-lördags-frukost idag med resterna av charkuterierna och Aftereight-kaffe som jag fick av finvännen i försenad födelsedagspresent.
 
(null)
 
 
Jag fick även en jättefin fotogenlampa av finvännen. Jag som älskar gamm-grejer - underbart!  (null)
 
Den passar perfekt där med lillgranen och miniljungen. Nu behöver vi bara åka till StorStan och köpa lampolja!
 
Idag ska vi plugga deLux, både Drömmannen och jag. Vi har inlämning imorgon, båda två. Båda i engelska, men helt skilda uppgifter. Det är dock guldvärt att ha någon att bolla idéer och tankar med - att det sen är med världens mest underbara människa, gör uppgiften ännu lättare. 
 
Han blev så stolt över mig, den där Drömmannen, liljorna jag köpte är ju inte vita eller bara gröna, det är ju faltiskt orangea! Det är väldigt ofta som jag köper blommor och de alltid blir vita eller bara enkla gröna - men så glad man blir över lite färg. Till och med plugget ser roligare ut med lite färg. 
 
(null)
 
I eftermiddag ska vi åka och tända ljus hos alla dem vi saknar lite extra denna helg - min morfar och Drömmannens mormor och farfar. Det är tufft att bara tänka på detta, men samtidigt måste vi le och känna tacksamhet för de stunder vi haft tillsammans med dem. En minnesgudstjänst ska vi också hinna med, denna fina lördag i ren hemma-mys-helg-anda.