Första november

Igår vankades det jobb igen, återigen fick jag gå upp innan tuppen gal, klockan sju är en hiskelig tid att börja jobba... men om soluppgången alltid är så här vacker vid den tiden, då är det inte så farligt att gå upp.

 

Tio timmars passet på ny-gamm-jobbet var snabbt avklarat och väl hemma väntade matkassemiddag nummer två. Apelsin- och senapskyckling med rotserlleripuré. Detta var nästan ännu godare än den mozzarellagratinerade auberginen.

 
 
Idag är det äntligen en ny månad och ny månad innebär nytt motiv på tavlan.  Älskade månadstavla så mycket barndomsminnen som svämmar över. Jag blir som ett barn på julafton och försöker smitta av så mycket av det på Drömmannen – lite lyckades jag nog allt. 
 
 
 
Idag är nästan enda dagen denna vecka som jag är ledig. Vilket borde inneburit massa plugg, tack vare en inlämning som ska in på söndag… men istället har jag kommit på tusen saker jag måste göra istället. De tre kommande dagarna ska jag jobba trettio timmar och på söndag är jag tur väl ledig, men arbetet är knappt påbörjat och jag får allt skylla mig själv. En plan har jag dock allt, men så ska den printas ner i text och som grädde på moset så ska den skrivas på engelska…

Pluggandet som jag skulle gjort idag kom i skymundan för blomsterhandlande, matinköp och en sväng till Drömgården. Blomsterköpandet blev veckans bukett, en superhärlig liljebukett med höstlöv, en liten mini ljung och årets första gran!

 
 
Första november betyder inte bara att byta tavelmotiv, utan hemma hos oss har första november också blivit första-granen-dagen. Julen kan inte komma fortare och på ny-gamm-jobbet ska vi börja öva på julsånger inför julfesten. Tänk att jag ska få fira min tredje jul med mitt livskärlek, den andra tillsammans. Den där Drömmannentanken tror jag aldrig kommer bli full…