Det lackar mot jul!

Vilken käftsmäll det är att gå från att vara ledig två-tre dagar i veckan till att vara på praktik fem dagar i veckan 8-16.30. Visst det är inte 8-16.30 alla dagar, men tre av fem räcker mer än väl. På detta så ska vi jobba, laga mat, plugga, planera lektioner, förbereda julpynt, städa och vara social... 

Det kommer bli lugnare när man har sin egen klass och sitt eget planerande, men att hoppa in i verksamheten i fyra veckor, det tär verkligen på krafterna. 

Igårkväll fick vi hem - och upp, den här! En dekopageplast-bit i griffeltavla-material!  (null)

Den fick pryda vår inte-så-vackra köksdörr och påminna oss om små saker. Att städa är väll egentligen ingen småsak... men om det står som en ständig påminnelse så kommer det kanske se automatiskt hos Drömmannen också... det har jag förstått på våra 470 dagar som sambos, att han har svårt för det här med att hitta dammråttor, medan jag ser dem direkt, innan de förhoppningsvis finns! 

Igår åkte jag direkt från praktiken och vidare till jobbet, hängde där ett tag och sen hem. Vi åt rester vi fått av svärmor och det tackar jag min lyckliga stjärna för, innan klockan åtta hade jag somnat på soffan. 

Dagen har gått på i samma hektiska tempo, men ikväll har vi faktiskt varit kreativa! Drömmannen har satt årets julsnapsar!  (null)

(null)

Den första var fjolårets succé - apelsin, kanel och nejlikor 
(null)

(null)

(null)

Jag som inte gillar snaps, tycker dock att denna luktar väldigt gott! Men att hälla ner något som bränner i halsen och knappt känna smaken - nej tack! 

Det blev två nyheter för i år, en med citrus och saffran.  (null)

(null)

(null)

(null)

Jag känner inte smaken eller lukten av saffran - alls... så en lussekatt smakar som vanligt vetebröd, inte någon speciell, gudomlig saffranssmak som jag hört om så många gånger. Det var först förra året som jag vågade erkänna detta, både för mig själv och min hemkunskapslärare till FinMamma. Så denna snapsen luktar citrus, men enligt Drömmannen (och Farsgubben som var inom en snabbis) luktar den gudomligt! 

Den andra nykomlingen för i år är havtorn, stjärnanis och vanilj!
(null)

(null)

(null)

Den luktar mycket stjärnanis just nu, men Drömmannen skulle plocka ut dem och hälla i mer havtorn om några dagar! 

Det är något speciellt med att göra egna snapsar och allt däremellan! Om några veckor ska Drömmannen fixa med julsillen. Sill äter jah inte heller, men det är så kul att se honom fundera ut smaker, köpa ingredienser och se stoltheten när någon berömmer hans snaps och hans sill. 

Trots allt detta slit de kommande veckorna, är jag evigt tacksam att det är just han, min Drömman jag går igenom allt detta med. Vi vet vad den andre känner och tänker, för vi gör precis samma sak - praktik. Älskade Drömman, jag hade inte klarat mig utan honom.