Julpyntat och kärleksyra

Nu har vi jul här i vår lägenhet, sjung hoppfadderallala! 

Äntligen är julpyntet uppe, inte en dag försent! Vi storstädade hela lägenheten med buller och bång igår och sen åkte allt mys upp!
  (null)

(null)

FarsGubbens moster hade utlottning på massa tyger i maj och då kom jag över denna dyrgrip som gör sig perfekt på vårt köksbord! Handvirkat och hemmagjort är alltid bäst och jag är så himla glad att det mesta av vårt julpynt är ärvt eller hemmagjort, det blir så mycket mer känsla och personligt av det hela. Att det sendan finns ett sentimentaltvärde på grejerna gör det bara bättre och ännu mer värdefullt. Jag är så tacksam att både Drömmannen och jag tänker likadant på den punkten, att allt måste inte vara sprillans nytt och senaste modet, de finaste sakerna hittar man på någon släktings vind eller på en loppis.

(null)

(null)

Drömmannen fick även äran att öppna sin julklapp igår kväll! Vi har diskuterat denna julklapp fram-och-tillbaka, han har gissat på allt från flytväst till klädesplagg... men icke sa Nicke! 

(null)

Denna bortskämda Drömman fick inget mindre än en whiskey-kalender! 
(null)

(null)

Varje dag fram till julafton ska han få dricka en liten whiskey - och jag skojar inte när jag säger att han blev så glad så jag trodde han skulle börja gråta. Om hans tårar var nära så lovar jag att mina var ännu närmare. Jag blev så glad över att se honom glad, min älskling detta förtjänade han! 
(null)

Han, den där skäggmurvlen som gör alla gråa dagar till de ljusaste, som gör vardagen tusen gånger lättare och livet värt att leva tillfullo! Han, i min morgonrock, med för korta armar och ben... han den där han är min! 

Imorgon är det första december - hur kunde tiden gå så fort!? Tomteljuset står redo, en tradition i Bondmore-familjen att ha ett ljus som räknar ner dagarna till julafton. En väldigt fin tradition, som så många andra!
(null)


Julpyntat kakmonster

Vi bytte som sagt porslin i söndags och det är inte mycket som klår första morgonkoppen kaffe i vinterservisen! 

(null)

Vi har inte hunnit julpynta än, så än-så-länge ligger fin-löparna kvar på bordet. 

Kvällsmaten både igår och idag serverades på dessa dyrgripar! Det gör så himla mycket för julstämningen att byta porslin. Vardagslivet blir extra julpiffat och det är så mysigt. Det blir extra juligt!

(null)

Ikväll tog jag en promenad hem till SuperVännen! Tänk vilken lyx, att dra på reflexvästen och spatsera i 6 minuter, så är jag hemma hos en av mina bästa vänner! 
  (null)

Så intensiv som denna praktikperioden är så har jag inte hunnit träffa SuperVännen sedan sista dagen i skolan, för tre veckor sedan! Känns ju helt galet, från att ses nästintill varje dag tills att knappt ses över huvudtaget! 

SuperVännens lillebror och kusin hade sålt jultidningar och kakor - kakmonstrer i mig hoppade av lycka, arraksbollar! Drömmannen slog till på någon form av torrkaka och lösgodis är ju aldrig fel!  (null)

Imorgon slutar jag lite tidigare på praktiken, så tanken är att hela lägenheten ska bli julpyntad och redo för fredag. Vi får väl se hur det går, den här Bondmoran är så pedantisk så jag ibland blir rädd för mig själv och blir det inte gjort på mitt sätt så behöver det inte göras alls... en väldigt dålig egenskap det där! Men julpyntat ska det bli! 

Udda-jobbhelg och vinterservis

Hur en helg kan gå så här fort är för mig ett mysterium. Kan bero på hur man spenderar den! Denna helgen har spenderats på jobbet, trots udda vecka. Igår hängde jag med min fina kollega och jag har alltid kul tillsammans med henne. 

Jag började med en brakfrukost tillsammans med Vilhelm Moberg. (null)

Det var riktiga sjusovare till brukare denna helgen, så jag hann till och med en frukostefterrätt framför nyhetsmorgon innan dagen drog igång på riktigt. 
(null)

Vi åkte till StorStan för att gå på bio och äta ute - vilket tufft ny-gamm-jobb jag har egentligen.. 

När jag kom hem så hade Drömmannen lagat middag och det var sån lyx att komma hem till dukat bord - och sista avsnittet av Stranger Things 1! Jag som varken gillar skräckfilm eller sci-fi älskar denna serien. Jag sitter dock mest med filten framför ögonen, håller Drömmannen superhårt i handen och ställer tusen frågor - som Drömmannen inte har några svar på... men det lilla jag ser är jättebra. 

Idag jobbade jag järnet igen, ett kort jobbpass på fem timmar innan jag åkte hem för att hjälpa tomten. Julklappsinslagning stod på schemat.  (null)

(null)

(null)

Nu är nästan alla julklappar inslagna, bara StorMannen Es födelsedagspresenter kvar att slå in. 

Vi har äntligen lyckats få tag på lampolja, så idag tändes fotogenlampan för första gången och det var ett så härligt sken! (null)

(null)

Lite mer julpynt har kommit på plats - vintersevisen från Swedish Grace!  (null)

(null)

Äntligen! Nu börjar det i-alla-fall nååågorlunda börjar kännas som jul, fastän det är hundratals skolgrejer som ska fixas innan det och en julfest för alla barnen på jobbet, men det är nästa veckas öden. 
Visa fler inlägg