Sommarlov, snapsdroppar och regndroppar

Tentaplugget kan också sumeras som tråkplugget... jag har aldrig haft lätt för matte och förstår inte heller den logigken som vissa ser i det, så detta känns som att stå och slå huvudet i kakelväggen. Buskatten tyckter nog bara jag är tråkig som sitter och pluggar hela dagarna, så hon bestämde sig för att jag skulle ta en paus. Det var inte så svårt att lyssna på henne, känns nästan som att jag redan tagit sommarlov...
 
 
Något kul har vi lyckats hinna med denna tråkiga-plugg-vecka, Drömmannen har också tråk-matte-tentan på fredag. Han har gjort egen Midsommarsnaps, min karl, och den filtrerades för sista gången igårkväll och hälldes upp på småflaskor. 
 
 
 
Jag är inte alls förtjust i starksprit egentligen, men eftersom Drömmannen kryddat snapsarna själv, så får jag väl offra mig på en liten rackare på Midsommarafton!
 
 
Regnet har även ÄNTLIGEN kommit! Som den bondmora jag innerst inne är så är jag överlycklig över att regnet kommit! Växterna, plantorna, grödorna, djuren och vi alla behöver lite regn och det luktar ju fantatstiskt gott med sommarregn! Tänk att man kan bli så lycklig över lite regn, va härligt livet är då.

Morsdag och tenta-plugg-deLux

Igår firade vi min fina, fantatsiska och världens absolut bästa mamma!! Vad hade jag gjort utan henne? En klippa i alla väder och hjälper alltid till, jag behöver inte ens be om det och snabbt är hon där med en hjälpande hand eller en axel att gråta emot. Världens bästa mamma, som jag älskar dig!
 
Vi firade självklart de andra mammorna i min familj med, min syster och svägerska. Vi var nere på Ystad Saltsjöbad, buffén där är magisk och helt fantastisk.  
 
Kräftor, räkor, röror, paj, sallader, ostar, bacon, ägg och allt där emellan.
 
 
 
Efterrättsbuffén är också helt magisk - fast jag är mer en mat-människa och äter hellre ost och kex till eftterätt, men några jordgubbar och macarons fick allt plats. Det är Drömmannens tallrikar, han som inte har någon botten i sin mage. Talesättet: Vägen till mannens hjärta går via magen, stämmer väldigt bra på min karl. 
 
 
 
Stortjejen A och Storkillen E hade bestämt sig för att bada - om de inte var sjuka innan så blev dem det nu. Vattnet var ISKALLT, jag är dock en badkruka, men det var inte många plusgrader. A var långt ut och doppade sig till och med, E höll sig nära kanten och tyckte nog egentligen inte alls det var skönt, men hans syrra badade, så då var han ju också tvungen. Lillkillen J ville med bada när storkusinerna slängde sig i vågrona, syrran och Drömmannen fick hjälpa till och det slutademed blöta byxor - hos Drömmannen... 
 
 
Det är andra året vi är nere på YSB under Morsdag, så även iår fick vi skriva våra namn på en sten. De två andra tog vi med hem från lillön. Den runda tyckte jag var så lik en nypotatis så de var jag tvungen att ta! Snart, snaaaart kan vi nog plocka upp de första potatisarna. Jag längtar så mycket så jag tror jag spricker! Först blir det dock tenta-plugg deLux. Sista tentan är på fredag och det är matte, utan miniräknare... enligt mig är matte något hemskt som uppfanns av någon extremt elak människa som kan flytta dit-pepparn-växer... men nu biter jag i det sura äpplet och tar mig igenom detta också. 
 

Återbruk, lantbruk och jordbruk

Igår var det fullt upp med jobb och nere på jobbet hände det massa kul! De ska renovera den gamla träslöjdssalen och allt ska slängas. Träslöjdsbänkarna skulle med slängas men huxflux så kom det ett sms från chefen att först till kvarn fick hämta en varsin träslöjdsbänk, för annars skulle de slängas! Sagt och gjort. Jag tryckte in en i bilen och nu står den hemma på Drömgården, fullt duglig och alldels perfekt till att arbeta på och med. 
 
 
Tycker det är så sorgligt att de skulle slänga alla dessa fina, fullt dugliga träslöjdsbänkar och massa annat dylikt där nere ifrån... tänk så mycket nytta den där gamla bänken kommer göra hos oss! Jag är mycket för återbruk och att laga grejer istället för att slänga, blir mycket mer charm över det om man gör det själv och en aning stolthets-lyckorus också! 
 
 
Idag har storkillen E och jag varit på Lantbruksmässa när Drömmannen jobbade. Vi grävde med grävmaskiner och på 20 minuter hann han säga WOW sjuttioelva gånger när han såg en ny traktor eller något annat super-duper-mega-jätte-häftigt enligt en fyraåring. Vi köpte med gofika hem och åkte till mammafarmor och pappafarfar på Drömgården och mumsade i oss. 
 
 
 
Lyckades även komma över en fin keps till den där att-dö-för-snygga-skäggisen! Min morfar sprang runt på Drömgården med sådana kepsar hela tiden, så tänkte att det skulle passa perfekt att Drömmannen också skulle göra det. Och hur stilig blev han inte? Nostalgi på hög nivå och en sådan mys-lantligt-känsla sträckte sig hela vägen till lägenheten. 
 
 
Mina kusiner har plockat årets första gubbar och de smakar MAGISKT! Nu är det verkligen sommar!
 
 
Dessa godinar sitter vi nu och mumsar på medan vi slöar i soffan, det har varit en fullspäckad dag. Vi har även hunnit med att fira fina svärmor med grillat och tårta. 
 
 
En Krocketturnerning hann vi också med, det var första och (antagligen) sista gången jag spelade Krocket! Skit"sport"... jag är (tyvärr) en vinnarskalle hela vägen ut i fingerspetsarna och avskyr att förlora... 
 
 
Fortfarnade ska vi absolut inte klaga på värmen, men en regnskur hade inte varit helt fel... Det är så torrt och plantorna och grönsakerna mår nog inte jättebra och igår blev det bevattningsförbud i kommunen. Så vi får hoppas på ett härligt sommarregn, men kanske inte imorgon när vi ska fira min fina Mamma! 
Visa fler inlägg