Midsommarhelg, jordgubbar och lammskit

Midsommarhelgen har gått av i rasande fart. Igår så slöade vi i soffan, åkte till svärföräldrarna med pizza och sen slöade vi lite till. Just det! Vi åt egenskördade nypotatisar och bara myste. Ingenting smakar så gott som egen odlat.
Idag har jag sprungit runt i gummistövlar, regnjacka och Pippi-tröja. Perfekt när all den blåafärgen matchar med!
Vi åkte ut till Drömgården för att plocka jordgubbar. Tillsammans med en drös Brassar intog vi Jordgubbsfältet och plockade (och åt) tills det rann ur öronen på oss. Drömmannen och jag fick hjälp, eller snarare stjälp. Lillkillen J åt mer jordgubbar än han la i bunken och om han inte åt dem så gav han bort de jag plockat till någon annan.
 
När vi plockat färdigt tog vi en runda ner till grannens kossor som går ut och gick vångvägen tillbaka. Om man frågar Lillkillen så var det roligaste att gå i traktorspåren, säga TITTA! och att kasta en sten upp i luften (till Mosters förtvivlan att den skulle hamna i huvudet) som inte gick så bra… men vilken tur att bästakompisen var där och kunde hålla en hand över huvudet på honom. Drömmannen är inte längre bara min bästakompis, utan även Lillkillens! Blir alltid lika glad i hjärteroten när jag ser de två tillsammans.
 
När vi ätit lunch så åkte Drömmannen iväg med LillaStorasyrran och hennes familj för att träna Capoeira. BrasseSvågerns kompis var på besök med sin familj och hans Capoeira-Mästare från Brasilien var också med. Så Drömmannen var mäkta stolt när han åkte iväg. Om mer mörbultad när han kom hem, skrapsår och en ömmande rygg, men kul hade han haft! Jag var med och tittade en stund, samtidigt som jag passade Lillkillen, som fick sitta i en egen liten bur, utan protester.
När träningen var klar så åkte vi hem till Svärföräldrarna med tio liter jordgubbar. Drömmannens storebror är hemma från Gotland i en vecka och han hade köpt med sig Lammskit till mig. Han vet precis vad jag vill ha! Drömmannen fick Ouzo, vilket jag inte dricker, så han kan glömma att han får smaka någon av mina Lammskitar.
 Idag har jag adopterat ett bi! En biodlarförening i närheten adopterar ut bi för att gynna och värna om bina. Dessa superviktiga små varelser som vi inte hade överlevt utan. I september kommer jag få en burk honung från mitt bis bikupa! Så kul och viktigt! Imorgon är det stora-städar-dagen hemma hos oss innan jag börjar jobba klockan 13. Imorgon har jag kvällspass och är inte hemma förens 21.30. Kvällspassen är nästan de bästa, mysigt och roligt på samma sätt.