Med FinMamman i porslinshimlen

Vilken underbar dag jag och FinMamman haft! Så supermysigt att få egentid med henne. Vi styrde vår kosa mot väst och hamnade i Höganäs. Vi var även där förra året, så detta har blivit vår årliga tradition. Jag och FinMamman har nämligen samma intresse och svaghet… glas och porslin. I Höganäs finns det en Iittala outlet och en Orrefors outlet. Jag var i porslin-och-glas-himmelriket! Alldeles underbart! 

Jag älskar Rörstrand och jag har blivit extra svag för Swedish Grace. Den vita är tanken att vi ska ha som vardagsservis, tillsammans med de gröna assietterna. Sen Ä L S K A R jag julen och när det lackar mot jul (som det för övrigt började göra efter sommarsolståndet) så måste man ha en julservis, vi har Swedish Grace Winter som julservis och den är så fin. Enligt försäljarna så får man inte kalla den för julservis för det är en vinterservis - och en väldigt, väldigt fin sådan, helt i min smak. Kankse lite tidigt att ta fram den nu, men i november åker den fram!
Jag hittade dock en ny liten dyrgrip idag som jag haft en liten hatkärlek till innan, men som idag verkligen blev kärlek. Ostindia. Hur vacker är den inte?! Jag vill ha den som kaffeservis. Förutom Swedish Grace så har vi även DesignHouse Stockholms Elsa Beskowservis som frukostservis. Och inte glömma Svärmorsfarmors-sommar-servis. Men Ostindia som kaffeservis är nästa investering som ska göras, dock behöver vi nog göra oss av med några muggar och glas om den också ska få plats i skåpen…
Efter de båda outletarna gick vi vidare till Lager157 och shoppade loss där med. Sist jag köpte kläder till mig, som inte innebär en Midsommarnattsdröm eller underkläder-strumpor-och-strumpbyxor, var när jag och FinMamman var iväg förra året och även då på Lager157. Handla kläder är inte riktigt min grej… tråkigt och jobbigt att prova, men idag gick det bra, flera tröjor, byxor och en jacka. Handlade även massa till Drömmannen och eftersom han jobbade och hade inte någon chans till att prata i telefon valde jag alla hans kläder, vilket fick en tumme upp när jag kom hem. Vi åkte sen vidare till Höganäs Saluhall och gick och dreglade på alla fina keramikattiraljer och drömde att vi var mångmiljonärer och kunde köpa allt som vi såg. Efter dregelturen åkte vi för att äta och till sist hamnade vi en runda på Väla innan vi åkte hem, FinMamman och jag.
 
Sådan lyx att bara få åka iväg med mamma, bara jag! Utan syskon, syskonbarn och pappa. Få egentid bara hon och jag och jag kan fylla på Mamma-tanken. Superviktigt, supermysigt och välbehövligt. 
Visa fler inlägg