Med FinMamman i porslinshimlen

Vilken underbar dag jag och FinMamman haft! Så supermysigt att få egentid med henne. Vi styrde vår kosa mot väst och hamnade i Höganäs. Vi var även där förra året, så detta har blivit vår årliga tradition. Jag och FinMamman har nämligen samma intresse och svaghet… glas och porslin. I Höganäs finns det en Iittala outlet och en Orrefors outlet. Jag var i porslin-och-glas-himmelriket! Alldeles underbart! 

Jag älskar Rörstrand och jag har blivit extra svag för Swedish Grace. Den vita är tanken att vi ska ha som vardagsservis, tillsammans med de gröna assietterna. Sen Ä L S K A R jag julen och när det lackar mot jul (som det för övrigt började göra efter sommarsolståndet) så måste man ha en julservis, vi har Swedish Grace Winter som julservis och den är så fin. Enligt försäljarna så får man inte kalla den för julservis för det är en vinterservis - och en väldigt, väldigt fin sådan, helt i min smak. Kankse lite tidigt att ta fram den nu, men i november åker den fram!
Jag hittade dock en ny liten dyrgrip idag som jag haft en liten hatkärlek till innan, men som idag verkligen blev kärlek. Ostindia. Hur vacker är den inte?! Jag vill ha den som kaffeservis. Förutom Swedish Grace så har vi även DesignHouse Stockholms Elsa Beskowservis som frukostservis. Och inte glömma Svärmorsfarmors-sommar-servis. Men Ostindia som kaffeservis är nästa investering som ska göras, dock behöver vi nog göra oss av med några muggar och glas om den också ska få plats i skåpen…
Efter de båda outletarna gick vi vidare till Lager157 och shoppade loss där med. Sist jag köpte kläder till mig, som inte innebär en Midsommarnattsdröm eller underkläder-strumpor-och-strumpbyxor, var när jag och FinMamman var iväg förra året och även då på Lager157. Handla kläder är inte riktigt min grej… tråkigt och jobbigt att prova, men idag gick det bra, flera tröjor, byxor och en jacka. Handlade även massa till Drömmannen och eftersom han jobbade och hade inte någon chans till att prata i telefon valde jag alla hans kläder, vilket fick en tumme upp när jag kom hem. Vi åkte sen vidare till Höganäs Saluhall och gick och dreglade på alla fina keramikattiraljer och drömde att vi var mångmiljonärer och kunde köpa allt som vi såg. Efter dregelturen åkte vi för att äta och till sist hamnade vi en runda på Väla innan vi åkte hem, FinMamman och jag.
 
Sådan lyx att bara få åka iväg med mamma, bara jag! Utan syskon, syskonbarn och pappa. Få egentid bara hon och jag och jag kan fylla på Mamma-tanken. Superviktigt, supermysigt och välbehövligt. 

Alla superlativ som finns!

Vilken ynnest jag har som får se sådana här underbara platser när jag arbetar. Sådana här guldkorn hade jag aldrig upptäckt själv. Tänk att vi har sådana här dyrgripar nästan precis runt hörnet där vi bor. Så många superlativ som passar in på dessa platser går knappt att skriva ner. 

För det är ungefär det enda jag gjort senaste tiden, jobbat. Men vad gör det när jobb innebär att åka-bil-och-upptäcka-magiska-platser. Jag och Drömmannen jobbar om varandra och träffas först när det är dags för att dejta kudden. Tankar fulltank i Drömmannen-tanken på nätterna istället så jag klarar hela dagar utan honom…Ibland önskar jag att jag kunde dricka en trolldryck och blir Nils-Karlsson-Pyssling-liten så jag kunde få plats i hans skjortficka. Där skulle jag för-alltid-bo och ligga ihopkurad där i bröstfickan och lyssna på hans hjärta och höra det slå. Min fina skäggie Drömman! 

Imorgon blir det jobb igen och på torsdag är jag äntligen lite ledigt och då ska jag ut på äventyr med FinMamman!

Midsommarhelg, jordgubbar och lammskit

Midsommarhelgen har gått av i rasande fart. Igår så slöade vi i soffan, åkte till svärföräldrarna med pizza och sen slöade vi lite till. Just det! Vi åt egenskördade nypotatisar och bara myste. Ingenting smakar så gott som egen odlat.
Idag har jag sprungit runt i gummistövlar, regnjacka och Pippi-tröja. Perfekt när all den blåafärgen matchar med!
Vi åkte ut till Drömgården för att plocka jordgubbar. Tillsammans med en drös Brassar intog vi Jordgubbsfältet och plockade (och åt) tills det rann ur öronen på oss. Drömmannen och jag fick hjälp, eller snarare stjälp. Lillkillen J åt mer jordgubbar än han la i bunken och om han inte åt dem så gav han bort de jag plockat till någon annan.
 
När vi plockat färdigt tog vi en runda ner till grannens kossor som går ut och gick vångvägen tillbaka. Om man frågar Lillkillen så var det roligaste att gå i traktorspåren, säga TITTA! och att kasta en sten upp i luften (till Mosters förtvivlan att den skulle hamna i huvudet) som inte gick så bra… men vilken tur att bästakompisen var där och kunde hålla en hand över huvudet på honom. Drömmannen är inte längre bara min bästakompis, utan även Lillkillens! Blir alltid lika glad i hjärteroten när jag ser de två tillsammans.
 
När vi ätit lunch så åkte Drömmannen iväg med LillaStorasyrran och hennes familj för att träna Capoeira. BrasseSvågerns kompis var på besök med sin familj och hans Capoeira-Mästare från Brasilien var också med. Så Drömmannen var mäkta stolt när han åkte iväg. Om mer mörbultad när han kom hem, skrapsår och en ömmande rygg, men kul hade han haft! Jag var med och tittade en stund, samtidigt som jag passade Lillkillen, som fick sitta i en egen liten bur, utan protester.
När träningen var klar så åkte vi hem till Svärföräldrarna med tio liter jordgubbar. Drömmannens storebror är hemma från Gotland i en vecka och han hade köpt med sig Lammskit till mig. Han vet precis vad jag vill ha! Drömmannen fick Ouzo, vilket jag inte dricker, så han kan glömma att han får smaka någon av mina Lammskitar.
 Idag har jag adopterat ett bi! En biodlarförening i närheten adopterar ut bi för att gynna och värna om bina. Dessa superviktiga små varelser som vi inte hade överlevt utan. I september kommer jag få en burk honung från mitt bis bikupa! Så kul och viktigt! Imorgon är det stora-städar-dagen hemma hos oss innan jag börjar jobba klockan 13. Imorgon har jag kvällspass och är inte hemma förens 21.30. Kvällspassen är nästan de bästa, mysigt och roligt på samma sätt. 
Visa fler inlägg