Drottning i Stenriket

Igår när vi var på Drömgården så kom byns fixarLasse till oss. Sedan i april har jag bett honom om ett lass singel till infarten och när han kom igår frågade han ifall det gick bra att han kom med det på måndag morgon! Dagens utflycktsplaner fick skrotas och arbetskrafterna tankas... vi var tvugna att gräva bort en rejäl bit sand och grus för att singeln ska få plats... 

För några veckor sedan fixade jag till vid ena hörnan av infarten, men nu fick även den andra sig en rejäl uppfräschning också! Precis innan regnet kom så blev vi klara! Så istället för att det bara ska vara singel över mittendelen så ska det nu bli singel över heeela infarten! Den kommer se så mycket större och mer välskött ut! Jag är så glad över att vi tar tag i sådana här saker redan nu, för när vi flyttar in så är sånt här redan klart och vi kan fokusera på annat! 

Jag fastnade helt i Utvandrarna igår och kände mig som Kal Oska idag när jag stod med min stenhög, om han var kung i sitt stenrike så är bannemig jag Drottning! Jissus Amalia med sten vi hittade... I-och-med mitt bokslukande så har vi numera lite olika prioriteringar jag och min Drömman... jag med boken i högsta hugg och han med telefonen... men jag gillar honom väldigt mycket ändå! 

Vi hittade även massa potatisplantor i gödselstacken/komposten/där-man-slänger-allt-grönt-och-växtligt! Av de potatisar som vi sorterade bort i höstas och våras har det nu kommit riktiga plantor! Så häftigt med naturens gång att dessa plantor kommer igen, fast på helt andra ställen! 

Innan åskan kom så knäppte jag en bild på gården, Drömgården! Som jag gillar detta hus och dess historia! Tänk att min familj ägt det i flera generationer! Jag blir den åttonde generationen som kommer äga detta paradis och att sen få kalla det mitt hem tillsammans med Drömmannen... lyckan är total!!! 

Drömgården, utvandrarna och USA

Jag och hjärtevännen hade det jättemysigt, vi käkade gott och shoppade!Jag har hittat mitt nya kall i livet, pösiga ljusa, byxor! Hur har jag lyckats missa detta fenomen i mitt nästan-tjugofyra-åriga-liv?! Älskar byxorna och älskar att jag inte har något svart på mig!
Igår jobbade jag sista dagen för veckan, det blev omredigeringar på jobbet så nu är jag ledig i sex dagar. Det firade vi med goemiddag och fredagsvin. Jag fixade en paella och det fick högt betyg av Drömmannen. Vi dukade med glastallrikar och fin-bestick och fortsatte mysa med lite chips och sista dropparna vin. Så mysigt att bara vara han och jag, som det känns som det aldrig är nu… vi jobbar om varandra hela tiden.Idag har Drömmannen jobbat igen… så jag, LillaStorasyrran och Lillkillen J tog en promenad med Mormor. De matade ankorna och jag och Mormor tittade på, sedan fortsatte vi promenaden ut på bron där Lillkillen tyckte att han och gamla”Momo” skulle hålla handen. Det värkte ner i hjärteroten när jag såg det. Fina, fina unge och fina, fina mormor! Så hjärtefullt att se de två tillsammans. Äldst och yngst i familjen.Efter en lunch hemma hos FinMamman och Farsgubben på Drömgården så åkte jag och Drömmannen ut till kusinerna på Caféet! Vi åt en glass och myste deLux i det kalla sommarvädret.Jag skjutsade hem Drömmannen till en kompis för en grabbkväll, så ikväll åt jag solokvällsmat i form av klyftpotatis och betor! Så härlig färgkombo blir det med dessa härliga betor!Nu sitter jag och läser Vilhelm Mobergs Utvandrarna. Böckerna har jag fått av Farsgubbens moster och utgåvorna är ifrån 1970, så lite halv-gammeldags-svenska och textens tryck ger det hela en så charm-känsla så det blir ännu roligare att läsa. Det luktar lite gammalbok om den också och bara det gör att den gamla-känslan verkligen kommer till sin rätt! Via min släktforskning har jag fått kontakt med Morfars kusin som bor i USA. Hans pappa var bror till Morfars mamma. Kusinen och jag började diskutera musikaler och jag berättade om Kristina från Duvemåla – vilket gjorde att jag plockade ner Utvandrarna från bokhyllan och fastnade. Denna fantastiska historia och resa! Ungefär samma resa som Kusinens pappa gjorde i början av 1900-talet. För honom gick det dock bra, han hittade en jordplätt i Kansas och började odla, gifte sig och fick Kusinen. Kusinen är författare och lever på att skriva böcker. Böcker som handlar om asatron och mycket Skandinavien och Sverige - ett så annorlunda liv jämfört med min lilla Morfar här i Sverige som kämpade som bonde... Imorgon ska vi ut till Drömgården igen. På måndag morgon kommer ett lass med fyra kubik singel som ska krattas ut på infarten till Drömgården, då det är jag själv som begärt det så är det jag som måste fixa allt – och med jag så menar jag ju självklart jag OCH Drömmannen. Vi ska gräva bort massa jord och sand för att singeln ska få plats. Det kommer bli så fint när allt är klart! Men nu ska jag återgå till Karl-Oskar och Kristina.

Många bollar i luften

Det har varit några hektiska dagar med massa bollar i luften hela tiden. Vekcan började med tio timmarspass på jobbet, vilket resulterade till att jag låg som en död fisk när jag kom hem från jobbet…
I söndags hann vi dock med att skörda en del. Blomkål, broccoli, bönor och sockerärtor.Tayberry styckfrös vi och två jättestora zucchinis som blivit jättegod middag i veckan. Den ena fyllde vi med köttfärs och den andra gjorde vi en mozzarellagratäng av! Jättegott!I tisdags fixade vi lite snabbt i trädgården och köpte ett nytt bärstöd (som egentligen var ett trädstöd) till Tayberryn. Vi köpte bara ett stöd för att se hur det var, men det blev perfekt! Så nååågon dag när vi har tid, så ska vi köpa tre till så alla buskarna får lika fina stöd.

På kvällen tog jag mormors gamla handväska och åkte iväg med mina fina kollegor.
Vi tog deras räkfrosse-oskuld – och vi hade sååå trevligt!
Tänk att jag fick så fina vänner som kollegor. Jag känner mig som en lyckans ost.
Igår styrde jag och min Supervän kosan till en klasskompis som bor en bra-bit-bort. Hon har en jättefin fjording och vi skulle få rida! Jag gillar att rida, men skulle inte vilja ha en egen häst… Drömmer heller om en skock får och några kossor.
Men vi red! Det gick jättebra, lite läskigt och högt, men det var riktigt roligt! Så härligt att få en heldag med min Supervän i bilen på väg dit och få träffa efterlängtad klasskompis!
Vi åt supergoda våfflor med egenplockade blåbär.
Vi red en jättehärlig skogsrunda och skogen var full av kantareller! När vi kom tillbaka så tog vi en runda barbacka – så härligt!
Klasskompisens mamma hade så fina Mårbacka pelargoner i fönstret och precis innan vi skulle åka så fick jag ett gäng blad!!! Nu står dessa finingar i  köksfönstret tillsammans med små doktor Westerlundar och två blad Kärlekspelargon.
Idag ska vi städa och dona här hemma innan Drömmannen börjar jobba vid 12… Jag ska träffa en efterlängtad vän och imorgon börjar knoget igen… 
Visa fler inlägg