Pepparkaksstohej i advent

Gårdagen bjöd på många olika händelser, på väldans kort tid! 

En jämnhelg, men jag var ledig igår och jobbade idag. Drömmannen jobbade igår och var ledig idag. Så tråkigt när helgen blir helt knas, men vi överlevde ändå - och jag fick mycket gjort på Drömgården! 

(null)

Paradiset på jorden i decemberskrud. 

För det var gårdagens uppdrag, att juldekorera gården! Men jag började med att klippa ner alla hallonbuskar - som fortfarande bar frukt! 
(null)

Tänk 2 december och hallonbuskarna bär fortfarande frukt! Det är ju alldeles förträffligt galet! 

Infarten och de båda ingångarna skulle bli fina och det blev dem. 
(null)

Infarten fick ha kvar sin ena höstblomma. Men granriset, lyktan och tomten fick titta fram. Alla ljuslyktorna fick ett elektrisktljus i sig i år. Dels av bekvämlighet att inte behöva byta ljus varannan dag, men även för säkerheten. 

(null)

Vardagsingågnen fick en julkuleklädd en, granris och en ljuslykta! 

(null)

Finingången fick FinMammans gamla spark, en halmbal, en en, tomte och ljuslykta! 

Som tack för hjälpen fick jag en adventsklapp av FinMamman 
(null)

Ännu mer av vinterservisen - precis vad jag ville ha!

När allt var fixat väntade nästa utmaning - pepparkaksbaket! 

(null)

 Barnen var taggade till tusen! 

(null)

Även vissa stora barn..!
(null)

(null)

När allt pepparkaksstök nästan var över så var det några som checkade ut i förtid... 
(null)

Detta värmer ett mosterhjärta så mycket och ännu mer i sambohjärtat - min älskade karl som blivit favoritkillen för LillMannen J. Det är underbart att se dem tillsammans. 

Jag lyckades även julpynta lite till här hemma i lägenheten. Eftersom vi åkte till blomaffären för att handla till Drömgården så vart jag tvungen att handla till lägenheten med.  (null)

Två hyacinter, ett glas-rätblock, en mini-gran, mossa och en ljusslinga! Så mysigt pynt som fått stå orört på vardagsrumsbordet inatt, det tackar jag Buskatten för!

(null)

Söndagsmorgonen började alldeles för tidigt på ny-gamm-jobbet, men det vägdes upp ganska bra av FinMammans vörtbröd. När FinMamman gjort vörtbröd, då vet man att det verkligen lackar mot jul. Två vörtbrödsmackor om dagen är underbart bra för magen! 
När de nio-och-en-halvtimmarna på jobbet tickat av så kom jag hem till dukat bord och vi tände första ljuset. Underbara advent! 
(null)

(null)

Älskade Drömman så härligt det var att komma hem! Myset slocknade ganska snabbt när jag insåg att jag var tvungen att plugga... plugget försvinner så lätt i all praktik, jobb och julförberedelser... men nu julmyser vi igen!
(null)

(null)

(null)

Öppning av Whiskey-kalender och fyll-i-omdöme-om-whiskeyn, Ernst glögg, hemmabakade pepparkakor, ädelost och Farsgubbens gamla saft-bringare-och-glas som glöggservis. 
Älskade juletid, äntligen är du här igen!