Julstress och julfrid

Vilken vecka det varit...! Det värsta av det värsta har drabbat mig... julstressen... jag hatar den! 

Jag har dock hunnit med att få hem nya Tradera-vinster! 
(null)

Fina Elsa Beskow-tryck pryder nu vår vardagsrumsvägg och det finaste av allt var att delar av sagan var med på baksidan! Det är print, så det är inte några utklipp från böckerna, men lika fina för det är dem. 

Vi har hunnit med en jobb-helg också. Ny-gamm-jobbet har både sin framsida och baksida, lite julstress på det och hela helgen kändes tung...  men på jobbet fick jag hem min jobb-julklapp i-alla-fall. En inte så vagant filt, men praktisk att ha i bilen!
(null)

Buskatten tog snabbt över presentpåsen och tyckte det var en alldeles ypperlig säng och leksak, så den ligger fortfarande på hallgolvet, ibland med en katt i sig, ibland inte. 
(null)
När söndagens jobbpass var slut så for jag hem, snabbt in i duschen och vidare på fem-årskalas! Vi skulle fira StorMannen E, några dagar sent, men bättre sent än aldrig! 
(null)

Fem år, fasters stooooora kille, det känns i hjärteroten när de börjar bli stora, min älskade unge. Minns fortfarande första gången jag höll dig i famnen, så liten, så älskad! 
(null)

Mitt hår var längre och du, älskade E, mycket mindre! 
Vi hann bara vara på kalaset en millisekund, för denna helgen var det baske mig ingen ro och definitivt ingen vila. Jag skulle på julfest med ny-gamm-jobbet... 
(null)

Härliga kollegor i mysig bergsstuga! God mat, sång och vänner, bra avslut på en intensiv jobb-höst! Dock har jag en jobbhelg kvar innan detta året är slut, nyårshelgen går jag på två tio-timmars-pass, dagen innan och på själva nyårsafton. 

Drömmannen har både hunnit jobba och göra alla inläggningar och förberedelser för julen.
  (null)
Sex sorters sill och tre sorters snaps! 
(null)

Havtornssnaps

(null)

Saffranssnaps
(null)

Julkryddssnaps

Jag köpte krit-etiketter och försökte skriva fina titlar i skrivstil... någorlunda blev det i-alla-fall, men det kan nog bara bli bättre till nästa år! 
(null)

(null)

Jag gjorde samma sak med sillen. Han gjorde två sillar till, alla sillar är hitte-på-sillar, men de två sista var verkligen hitte-på. De fick heta Den gröne och Den röde. Röda starka kryddor och gröna starka kryddor. De andra sillarna var en löksill, senapssill, västerbottenostsill och en OP Andersson-sill. 
Alltid lika kreativ den där Drömmannen. 

Vi gårkväll började vi läsa en bok innan vi la oss, Astrid Lindgrens julberätrelser. Det är så mysigt och ligga och läsa tillsammans och jag som älskar Astrid Lindgren njuter ut i fingerspetsarna. Längtar ännu mer till hela sängen är full med barn och Drömmannen och jag får trängas i sängen för att kunna pussas godnatt. 
(null)

(null)

Traditioner, så fint ändå! 
Två inlämningar och en examination har jag kvar innan jag får jullov... känns så långt dit och jag borde tagit mig i kragen och gjort de inlämningarna tidigare, men sätter läraren att sista inlämningsdag är på julafton så får den skylla sig själv... julstressen ligger nog mycket i dessa inlämningar med och först när de är klara kan jag känna julefrid.