Granen står så grön och grann i stugan

Med vemod kan jag säga att praktiken äntligen är över... det är en sådan typisk mig-känsla att när någonting börjar kännas bra och faktiskt mer-än-bra - då är det slut. 

Jag fick så fina saker från elever och handledare och jag kände mig dummare än dummast som inte hade med mig något till dem... inte nog med alla lovord och hejarop under praktikens gång, jag fick en jättefin vaxad hyacint och ett underbart doftljus av mina handledare. 
(null)

Hyacinten fick perfekt plats på nedre hyllan, bredvid den vaxade amaryllisen! Ska bli så fint när de båda slår ut!
(null)

Det har varit väldigt tufft emellanåt, men samtidigt så himla lärorikt under min praktik. Jag har lärt mig att det är ingen dans på rosor att vara lärare, att som i mina handledares fall ibland stå ensam framför 33 elever, för att en väljer att lämna klassrummet och förstöra för alla andra. Att kontakten med föräldrar är väldigt viktigt och att det ibland är bäst att höra av sig en gång för mycket och att aldrig döma ut en inlärningsmetod innan jag sett den i praktiken. Det har varit fyra väldigt bra, roliga och utmanande veckor! 

Vi firade att vi klarat av praktiken, både Drömmannen och jag. Kallrökt nötkött med potatisgratäng i oanvända, magnifika ungsformar. 
(null)

(null)

(null)
Jag la ögat på dessa dyrgripar första gången på julmarknaden vi alltid åker på. Det är trätunnor gjorda i keramik som är så extremt snygga att jag nästan smäller av! Att vi inte använt dem till annat än popcornskål tidigare är skamligt! Potatisgratängen var inte fy skam heller och köttet var gudomligt. En ypperligt bra fredagskväll, som avslutades med säsongspremiären av På spåret. 
(null)

Älskade Drömman, vilken tur att du är lika gammaldags som jag, vill bojkotta idol och hellre titta på medelålders-TV. 

Idag har vi haft ännu mer julbestyr och det med buller och bång! 
Granen kom in! 
  (null)

Vi köpte den igår, men den fick stå ett tag nere i källaren och gotta till sig, innan den fick komma upp. 
Förra året sa Drömmannen: jag lägger ihop ljusslingan så det blir lätt att ta upp den bara år... 
(null)

(null)

Gick så där va... men tillslut gick det ann! Granen kom på plats, med både ljusslinga och julgranspynt i!
(null)

(null)

Så nu står granen grön och grann i stugan!