Julefrid

Vilken fantastisk jul vi haft. Jag känner mig så fulltankad med kärlek och tacksamhet efter en sådan här jättehärlig helg. Älskade julen, du är och kommer alltid vara det nästbästa jag vet, efter Drömmannen. 

Vi smygstartade julfirandet i fredags med traditionsenligt  dopp-i-grytan och julskinka

(null)

(null)

Det var fin-dukat i finrummet och skinkan var lite godare än förra årets julskinka, precis som det brukar vara, precis som det ska vara. 
(null)

Något av det bästa med julen är grönkålen. Jag kan äta det så det rinner ur öronen. 
(null)

Jag har redan bestämt, nästa år är det grönkål i grönsakslandet! 

StoreBrodern och hans familj firade jul med min svägerskas familj, så smygstarten var lite för deras skull med. För efter dopp-i-grytan är det på-liv-och-död-Paketleken. 
(null)

(null)

(null)

En ilsken tvååring och en galen Drömman som försökte med all sin makt att få bort den ena julklappen vi tillslut vann... Två sorters senap, en hemsk clowntavla och en öl fick vi med oss hem... clowntavlan tog vi med oss till nästa paketen, med Drömmannens familj och där var den mer uppskattad. 

Några bekanta knackade på dörren och kom in med den största jul-ålen jag någonsin sett! LillMannen trodde det var en krokodil, så stor som den var kunde man nästan tro det...

(null)

På lillejulsmorgon vaknade jag upp själv hemma... Drömmannen hade åkt till jobbet i ottan och jag sov vidare. Jag vaknade dock upp till en laddad kaffebryggare. Så mycket kärlek i en så liten handling. Jag tjuvstartade fjärde advent med ljusstake och Buskatten-mys! 
(null)

Nätterna mellan lileljul-julafton-juldagen sov vi på Drömgården. Jag packade och stod i och fick både hjälp och stjälp av Buskatten. 
(null)

Hon skulle ju också packas ner, men i en kattbur inte vår väska...

Jag och LillaStorasyrran begav oss iväg på äventyr, Drömmannen skulle jobba nästan hela dagen, så vi åkte till Lilla Mormor och till LillaStorasyrrans kompis. 
(null)

LillMannen har blivit en riktig hjälpreda och ska köra Lilla Mormors rullstol och hjälpa till, älskade unge! 
Efter att Drömmanen jobbat över och min och LillaStorasyrrans rundtur så begav sig Drömmanen och jag till hans syster och firade lite jul där med. Sen for vi vidare till Svärföräldrarna för uppesittar kväll!
(null)

(null)

När uppesittaren nästan var slut så begav vi oss till Drömgården, knappt hann vi vara där innan strömmen gick... 
(null)

Mysigt på sitt sätt, men kanske inte dagen före julafton med allt vad det innebär... klockan sex på morgonen kom den tillbaka! 

Men julafton kom äntligen och när vi kom upp så var strömmen tillbaka. Julaftonsmorgon på Drömgården startar alltid med paketjakt. Både för stora och små. När jag var liten fick vi gå snörjakt till julklapparna och det var precis det FinMamman och Farsgubben fick göra i år... med lite hjälp av LillMannen! 
(null)

(null)

Vi andra, Drömmanen, LillaStorasyrran och jag åkte på Farsgubbens hemska julrimsjakt... 
(null)

En hög vikta, sönderklippta papper med text på bak-och-framsidan skulle vi lösa... 
(null)

Vi lyckades dock efter många-om-och-men, både lösa pusslet, rimmen och tyda handstilen. 

Klockan slog tre och julgodiset dukades fram på FinMammans kinaporslin! 
(null)

(null)

I år fick vi inte själva välja julgodis, LillMannen valde och delade ut åt oss. Har man feber och är lite småförkyld så får man bestämma lite extra just på julafton. 
Jultomten kom och LillMannen var så duktig! Jag har aldrig sett ett barn bli så glad av att någon delar ut presenter! När LillaStorasyrran fick paket så skrek han ut; jaaa! Mamma! Goooo juul! Och när det var hans tur att få paket så fick tomten en stor kram och et lika glatt Gooooo juuuul Tomten! 

(null)

(null)

(null)

Vi fixk också posera med tomten och tydligen hade vi varit extra snälla i år, för jissus med julklappar vi fick. 
(null)

Tomten gick hem och vi började äta massa goejulmat. Vi invigde även några julklappar. Det var inte mycket vi önskat oss, men ändå fick vi många fina klappar. Vi har en förkärlek till Eva Solos glasserie med lutande kant och vi har redan några vinglas, men vi fick några till, ölglas, whiskey glas och vattenglas.
 
(null)

(null)

Jag tog vinglaset och vattenglaset, Drömmannen tog ölglaset. Farsgubben och Drömmannen tog även en whiskey sen och då invigde dem whiskeyglasen. 
(null)

Imorse begav vi oss hemåt. Det var en rejäl packning vi fick med oss till lägenheten. 
(null)

Julklappar, övernattningsväska och Buskattens packning i en salig röra. Vi började så smått att packa upp allt, men det mesta får vänta till imorgon. 
Ostindia-porslinet som vi fick av Drömmannens familj fick dock plockas fram. Det står och väntar på köksbordet för att få flytta in i vitrinskåpet. 
(null)

(null)

Vi fick assietter, kaffekopp och kaffefat. Det är så fint och jag tycker det är så fint. 

Eftermiddagen spenderade vi hemma hos Drömmannens morfar, med varmrökt lax-lunch. Vi stannande länge innan jag for iväg för att passa LillMannen J medan LillaStorasyrran nu är ute och gör stan. Tanten inom mig vill bara ta det lugnt på juldagen och att ens tänka tanken på att festa får mig att längta ännu mer tills jag verkligen är 64. Drömmane däremot, han höjer glasen tillsammans med sina syskon. Jag har lovat att hämta honom om en stund och denna Bondmora lämgtar så mycket efter sin egen säng nu. 

Men vilken otroligt fin jul vi haft, med nära och kära. Precis som det ska vara, jag älskar verkligen denna tiden på året och jag vet att jag kommer älska den ännu mer när Drömmannen och jag bor på Drömgården. 
Visa fler inlägg