Solstrålar och solrosor

Helgen är över och om några timmar även så detta sommarlovet. 


I fredags hade vi spontangäster, SuperVännen och KattKompisen med respektive! 
Jissus så kul vi hade och klockan var kvart i ett när vi kom i säng. Finns inget bättre än bästa vänner och vin! Att umgås med sådana solstrålar gör alla dagar lite bättre! 

Vi dukade upp med finservisen och hade plockat upp höstens första potatis! 

Violetta och Highland Burgundi är våra jokrar denna säsongen - och de var verkligen supergoda! 

Gårdagen spenderade jag och Drömmannen med FinMamman och Farsgubben på köpcentrum. Lönehelg och efter en garderobsrensning så behövs det komma in några nya tröjor. Baströjor fick följa med hem och Drömmannen köpte en skjorta, en färgad denna gången! Det bästa på hela dagen var dock sushin som jag åt till lunch. 

Sushi är något av det bästa jag vet och Drömmannen kan tyvärr inte äta det av olika anledningar, så varje gång chansen att äta sushi kommer upp så tar jag den! 

Idag har jag jobbat - de ringde in mig i fredags och jag nappade direkt. Ett sju timmars pass på en söndag är härliga pengar. Efter att jag jobbat klart så åkte vi ut till Drömgården för att äta gott och få matlådor - första dagen i skola kan behöva (svär)mors mat! 


Imorgon börjar vi tredje året på lärarutbildningen, mer än halvvägs. Känns galet och läskigt på samma gång. Tänk att om två år ska jag stå framför en klass och hålla i lektioner alldeles själv som jag har planerat. Det känns inte som jag lärt mig någonting på högskolan under dessa två år vi studerat - det känns mer som något onödigt ont som jag måste göra för att få ett fastjobb och bra lön. Allt jag lärt mig inom skolvärlden har jag lärt mig under de senaste fem åren då jag jobbat och vickat på olika skolor. Under högskoletiden har jag knappt lärt mig någonting - mest utvecklat mina egna kunskaper, men jag har ingen aning om hur jag ska förmedla det till mina elever. Hur förklarar jag andragradsekvationer för en åttaåring?
Men allt har sin tid, snart kommer förhoppningsvis den lilla kicken jag behöver. Så länge njuter jag av solrosorna som växer och är det vackraste jag vet - nästefter Drömmannen såklart!