Det blir bättre med åren

Första dagen i skolan innebär att komma tillbaka till rutinerna. Vår största rutin vi måste bryta nu är att inte äta framför tvn. Vi startade stort - frukost och morgontidning i köket. 

Det kändes knappt som att vi haft sommarlov. Så fort lektionen började så gick det snabbt att komma in i samma lunk som vanligt. Denna terminen börjar med Teknik, estetiska lärprocesser och Engelska, inga favoritämnen, men bättre än många andra. Första lektionen så hade vi teknik och vi skulle bygga ett så högt torn som möjligt, min grupp vann inte, men det blev himla högt ändå och kul hade vi när vi byggde. 

När jag fick glasögon för elva år sedan lovade jag mig själv att inte använda dem i onödan. Så fort jag kunde skulle jag skaffa linser - sagt och gjort. När jag var fjorton köpte jag mina första förgadelinser och sen den dagen har jag haft mina blåa linser alltid. Min egen ögonfärg har jag alltid tyckt varit gråvlåmesig och avskytt att behöva säga att jag faktiskt har färgade linser... 

Nu har jag dock börjat komma till insikten att jag gillar mina glasögon. Ögonen blir inte lika trötta och jag känner mig mer bekväm i mina glasögon och i min egen ögonfärg. Jag som aldrig skulle ha glasögon springer nu runt med dem som vilken självklarhet som helt. 

Något annat som har ändrat sig är min klädstil. Från att alltid ha haft alla klädplagg i svart har nu andra färger börjat trilla in i garderoben, gärna jordfärger, blått och randigt. Dessa svarta superthighta byxor som jag tyckte var en gudagåva har bytts ut mot riktiga jeans som är pösiga och som inte alls sitter tight. Läppstift är något som bara FinMamman hade innan, numera använder jag och FinMamman samma basläppstift och jag känner mig så fin! 

Så här såg jag ut imorse innan jag åkte till högskolan och började mitt tredje år på högskolan. Jag älskar att bli äldre. 

Solstrålar och solrosor

Helgen är över och om några timmar även så detta sommarlovet. 


I fredags hade vi spontangäster, SuperVännen och KattKompisen med respektive! 
Jissus så kul vi hade och klockan var kvart i ett när vi kom i säng. Finns inget bättre än bästa vänner och vin! Att umgås med sådana solstrålar gör alla dagar lite bättre! 

Vi dukade upp med finservisen och hade plockat upp höstens första potatis! 

Violetta och Highland Burgundi är våra jokrar denna säsongen - och de var verkligen supergoda! 

Gårdagen spenderade jag och Drömmannen med FinMamman och Farsgubben på köpcentrum. Lönehelg och efter en garderobsrensning så behövs det komma in några nya tröjor. Baströjor fick följa med hem och Drömmannen köpte en skjorta, en färgad denna gången! Det bästa på hela dagen var dock sushin som jag åt till lunch. 

Sushi är något av det bästa jag vet och Drömmannen kan tyvärr inte äta det av olika anledningar, så varje gång chansen att äta sushi kommer upp så tar jag den! 

Idag har jag jobbat - de ringde in mig i fredags och jag nappade direkt. Ett sju timmars pass på en söndag är härliga pengar. Efter att jag jobbat klart så åkte vi ut till Drömgården för att äta gott och få matlådor - första dagen i skola kan behöva (svär)mors mat! 


Imorgon börjar vi tredje året på lärarutbildningen, mer än halvvägs. Känns galet och läskigt på samma gång. Tänk att om två år ska jag stå framför en klass och hålla i lektioner alldeles själv som jag har planerat. Det känns inte som jag lärt mig någonting på högskolan under dessa två år vi studerat - det känns mer som något onödigt ont som jag måste göra för att få ett fastjobb och bra lön. Allt jag lärt mig inom skolvärlden har jag lärt mig under de senaste fem åren då jag jobbat och vickat på olika skolor. Under högskoletiden har jag knappt lärt mig någonting - mest utvecklat mina egna kunskaper, men jag har ingen aning om hur jag ska förmedla det till mina elever. Hur förklarar jag andragradsekvationer för en åttaåring?
Men allt har sin tid, snart kommer förhoppningsvis den lilla kicken jag behöver. Så länge njuter jag av solrosorna som växer och är det vackraste jag vet - nästefter Drömmannen såklart! 

Lycka på många plan

En kreativ-hemma-bestyr-dag går mot sitt slut. Vi har storstädat de LUX! Efter städningen tog vi en promenad i LillStan och när vi kom tillbaka så luktade det så fräscht och gott i lägenheten. Om inte ett nystädat hem är vardagslycka så vet jag inte vad - och så synkade vi är när vi städade. På trettio minuter hinner vi damma, damsuga och våttorka våra sextiofyra kvadratmeter. 


Vi torsdagsfirade och lyxade till det med thaimat till lunch. LillStans stadshotell har förvandlats till lägenheter och restaurangdelen är kvar som thairestaurang och maten är fantastisk! 

Vi gick sedan vidare på vår lilla LillStadspromenad. Lite fönstershoppande innan vi kom ner till Lilla Mormor. Med sjukhusvistelse och annat så har vi inte kunnat vara ute och gå på länge, Lilla Mormor och jag. Men trots att hon var trött så ville hon ut och gå. 


Bredvid Lilla Mormors äldreboende så ligger det en stor gård och varje sommar är det fullt med Herrefordblandraser som går, men när vi gått och skulle kollat på dem har de aldrig synts till - förens idag! Djuren stod precis vid vägen och vi stod länge och kollade på dem och pratade om när Morfar hade djur hemma på Drömgården. 

"Och du får hänga med på alla hennes påhitt" sa Lilla Mormor till Drömmannen. Hon lyckades även pika hans val av byxor. Drömmanens jeans har stora hål på knäna och Lilla Mormor berättade en historia om sin väninna, vars son hade kommit hem med söndriga byxor. Väninnan erbjöd sig att laga byxorna åt sin son, men när sonen berättade att han köpt byxorna med hål i och att de skulle se ut så, blev väninnan alldeles paff och kunde inte förstå sig på dagens mode - "jag tänkte på det när jag såg de söndriga jeansen", sa Lilla Mormor. 


När vi kom hem satte vi oss och pluggade. Både Drömmannen och jag har en varsin inlämning som ligger och gnager oss i hälarna och idag tog vi tag i dem. Det är en sån befrielse och lycka att ha honom vid min sida och jag är evigt tacksam att vi studerar båda två, samtidigt och samma program - fast olika inriktningar. Det är så skönt att ha någon att bolla inlämningar och dylikt med och att ha någon som förstår vad studierna innebär. Att ibland är det tufft och ibland är det enkelt - och att vi hjälper varandra och stöttar varandra, hjälps åt och drar när det är tungt. Älskade Skäggmurvel, finns inget jag inte älskar hos dig - eller jo, ditt nya påfund med att snarka... annars så är du precis det, mannen från mina drömmar. 

Visa fler inlägg