Det blir bättre med åren

Första dagen i skolan innebär att komma tillbaka till rutinerna. Vår största rutin vi måste bryta nu är att inte äta framför tvn. Vi startade stort - frukost och morgontidning i köket. 

Det kändes knappt som att vi haft sommarlov. Så fort lektionen började så gick det snabbt att komma in i samma lunk som vanligt. Denna terminen börjar med Teknik, estetiska lärprocesser och Engelska, inga favoritämnen, men bättre än många andra. Första lektionen så hade vi teknik och vi skulle bygga ett så högt torn som möjligt, min grupp vann inte, men det blev himla högt ändå och kul hade vi när vi byggde. 

När jag fick glasögon för elva år sedan lovade jag mig själv att inte använda dem i onödan. Så fort jag kunde skulle jag skaffa linser - sagt och gjort. När jag var fjorton köpte jag mina första förgadelinser och sen den dagen har jag haft mina blåa linser alltid. Min egen ögonfärg har jag alltid tyckt varit gråvlåmesig och avskytt att behöva säga att jag faktiskt har färgade linser... 

Nu har jag dock börjat komma till insikten att jag gillar mina glasögon. Ögonen blir inte lika trötta och jag känner mig mer bekväm i mina glasögon och i min egen ögonfärg. Jag som aldrig skulle ha glasögon springer nu runt med dem som vilken självklarhet som helt. 

Något annat som har ändrat sig är min klädstil. Från att alltid ha haft alla klädplagg i svart har nu andra färger börjat trilla in i garderoben, gärna jordfärger, blått och randigt. Dessa svarta superthighta byxor som jag tyckte var en gudagåva har bytts ut mot riktiga jeans som är pösiga och som inte alls sitter tight. Läppstift är något som bara FinMamman hade innan, numera använder jag och FinMamman samma basläppstift och jag känner mig så fin! 

Så här såg jag ut imorse innan jag åkte till högskolan och började mitt tredje år på högskolan. Jag älskar att bli äldre. 

Visa fler inlägg