Farsgubben

Idag är det hans dag, du vet han som kan allt! Han som är den bästa farsgubben i hela världen. Han som jag tycker drömmannen påminner om och liknar, han som drömmannen kommer bli för mina barn, han som är lite bättre än alla andra farsgubbar, han som är min farsgubbe. 

Där i aprilvädret med snöfall och solsken står han, i arbetarkläder och färdig jobbad, på drömgården. Min farsgubbe.
 
 
 

Äppelblommor i Påsk

Detta är första året jag och drömmannen firar påsk ihop, förra året delade vi på oss, han var med sin familj och jag med min. I år ska. I fira tillsammans. Långfredagen börjar med traditionsenlig lammiddag hos svärföräldrarna. Imorgon åker vi hem till mina föräldrar och drömgården för påskbord med familj och släkt, för att sen på påskdagen åka tillbaka till svärföräldrarna för påskbord hos dem. Annandagen firas med att sätta potatis och tillbringa hela dagen i trädgården och jag klagar inte. Det blir ett himla färande, men tänk hur älskade vi är och som har en sån tur att vi har familjen så nära. Något av det bästa med drömmannen är faktiskt hans föräldrar, så glad att vi kommer så bra överens! 

I veckan fick jag massa pelargonsticklingar från en klasskompis, då jag inte har plats för alla själv så blev både mamma, syster och svärmor överlyckliga.

Mina äppleblommor har även börjat slå ut på kvistarna jag plockade med mig när vi beskärde äppelträden. De passade perfekt som påskris till äggen. Flyttar man från landet in till stan får man ta med sig de bästa från landet in. Äppelkvistar, trasmatta och en katt. Jag älskar henne mer än jag hatar henne, men ofta tänker jag hur skönt det hade varit att läman tillbaka henne. Hur många hela blommor, krukor och möbler vi hade haft... men tänk så mycket kärlek och trygghet hon ger den där lilla buskatten.

 

Bondmoran

Vem är då Bondmoran?

Bondmoran är en 23-årig småstadsbo som lever pensionärs-student-livet i lillstaden tillsammans med Drömmannen. Återbruk, lantbruk och jordbruk är något som ligger mig varmt om hjärtat och allt som är hemmagjort smakar alltid bäst. Min och Drömmannens gemensamma dröm är att ta över min släktgård som varit i familjens ägor sedan 1759. Jag kallar den Drömgården och den ligger ute i minibyn, där jag vuxit upp med djur och natur runt hörnet. Där kan jag vara en riktig Bondmora och tillsammans med Drömmannen kan vi leva som månskensbönder med lantliv, djur, odling, loppisar, knarrande trägolv och trädgårdsrensning - så länge nöjer vi oss med att trädgården på Drömgården är vår. Jag älskar lantlivet och trädgårdsarbete, att odla är min stora hobby! Att sätta ett litet frö för att sedan ge det näring, vatten och kärlek och sen få lyckan att få skörda och äta av detta jag själv varit med och våradat är en lycko-upplevelse i sig. Jag och Drömmannen studerar för tillfället till lärare, fast på olika stadier och det var där på utbildningen vi träffades för två år sedan. Vi trivs jättebra med tanken på att ha samma arbete och då kunna vara lediga mycket tillsammans. Jag är den hopplösa romantikern som alltid trott på kärleken och tycker att livet tillsammans med Drömmannen är en enda stor fest - som aldrig tar slut! Jag är fortfarande nykär och fjärilarna i magen verkar aldrig försvinna. Att skapa en familj och ett hem med honom är en ynnest och att våra drömmar har blivit gemensamma drömmar skapar lyckorus i hela kroppen. Vi har så stora och underbara planer för framtiden, så jag försöker leva med tanken på att livet är det som händer medan jag är upptagen med att göra upp andra planer. Jag försöker leva i nuet, med bara en liten frammåtblick på vad som komma skall för oss. Planerna och drömmarna finns alltid där, men vi är inte där än - vi är i livet. 

Häng med på min berg-och-dalbaneresa som också kallas vardag!

Visa fler inlägg